Na podružnici Podkum smo že v mesecu novembru  zbirali star papir. Takrat smo ga zbrali 2400kg in za potrebe učencev zaslužili 192€. Dogovorili smo se, da bomo zbiralno akcijo ponovili še spomladi in to se je zgodilo pretekli teden. Spet so starši, dedki, babice ter ljudje od vsepovsod vozili star papir v postavljen zabojnik. Napolnili smo skoraj dva in zbrali 2300kg. Na račun smo prejeli 148€. Cena starega papirja niha in je v tem obdobju nižja kot je bila na začetku leta.

Pa nam to ne bo vzelo volje!!

Z zbranim denarjem smo zborčku Šentjurčki kupili pisane majice, vsem  učencem  naše podružnice bomo omogočili vožnjo z vlakom in ogled Šolskega muzeja ter plačali vstopnino v Kekčevo deželo. S tako zbranim denarjem naše učence obdarimo tudi ob praznikih, jim občasno privoščimo sladoled  ali pa kupimo material za ustvarjalno preživljanje časa  v oddelku podaljšanega bivanja.

Ko učiteljice pripravljamo program dejavnosti, nam je lažje, ker vemo, da bomo vstopnine in prevoze lahko plačali z denarjem iz zbiralnih akcij starega papirja in s prodajo voščilnic. Vsem staršem prihranimo marsikateri izdatek. Tako je otrokom, zaposlenim in staršem to vsako leto večja motivacija, kar se pozna tudi pri večji prodaji voščilnic in večji količini zbranega starega papirja.

Zahvalili bi se radi vsem, ki ste zbirali star papir in nam ga pridno vozili v zabojnik. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Za sodelovanje se vam priporočamo še vnaprej.

Učenci in kolektiv PŠ Podkum

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)