V okviru modula Življenje, narava in zdravje, smo v 2. a v mesecu oktobru zasadili zelenjavni vrtiček. V tem času so učenci pozorno skrbeli vsak za svojo rastlinico. Vrtiček so skrbno zalivali, nekateri pa so svojim poganjkom zaradi hitre rasti postavili čvrsto oporo. Čudili so se napredku v rasti in razvoju, rastlinice občudovali in se z njimi ponašali. Z opazovanjem smo ugotovili, da je narava res živa.

Poleg zelenjavnega vrtička smo vzgojili tudi okrasne rastline. Liste vijolice smo pred mesecem dni postavili v vodo, sedaj pa so jim zrasle koreninice. Napočil je težko pričakovani dan, ko je vsak učenec posadil svojo vijolico. Naše delo pa s tem še ni zaključeno, saj bomo za potaknjence vijolic skrbeli vse do pomladi, nakar bodo učenci cvetlico podaril nekomu, ki ga zelo spoštujejo.

V okviru projekta smo si ogledali tudi risani film Srečati majhno ptico, ki govori o sožitju človeka in živali – ptic. Učenci so obnovili zgodbo in jo preko vprašanj interpretirali. Vsak učenec je v nekaj povedih zapisal svoje razmišljanje, na kakšen način spoštuje živali. Ugotovili smo, da eden brez drugega ne moremo, in da ljudje, živali in narava nasploh živimo v sožitju in si medsebojno lajšamo vsakdanje življenje.

Renata Guna

GALERIJA:

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)