Nekaj učencev planinskega krožka je bilo med vikendom gibalno aktivnih, s čimer so dobro poskrbeli za svoje zdravje.

V soboto, 12. aprila, se je 9 učencev skupaj z vrstniki iz OŠ Toneta Okrogarja in učenci Ivana Kavčiča (skupaj jih je bilo 29) udeležilo 9. tradicionalnega pohoda Rudolfa Maistra po zanimivem starem mestu Kamniku. Mladi zagorski planinci smo se tega pohoda udeležili že tretjič in ker gre v tretje rado, nas je tokrat v Kamniku pričakalo lepo vreme. Vsako leto nas pri Maistrovem spomeniku Kamničani z veseljem sprejmejo medse. Pri spomeniku vse pohodnike nagovori tudi kamniški župan, gospod Marjan Šarec. Društvo general Maister Kamnik ob občinskem prazniku organizira tradicionalni pohod po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z Rudolfom Maistrom. Start in cilj sta pri spomeniku generala Rudolfa Maistra, pohod pa poteka mimo Maistrove rojstne hiše, Srednje šole in gimnazije Rudolfa Maistra Kamnik, na Špico in nazaj v Kamnik. Pohod traja približno dve uri in pol.

Letos smo končno prišli na Špico, ki smo jo prejšnjič vedno izpustili zaradi slabega vremena. In bilo je vredno, saj se z nje razprostira čudovit panoramski razgled na mesto Kamnik z okolico in gorami v ozadju. Pohod so vodili izkušeni planinski vodniki PD Kamnik in člani DGM Kamnik. Med njimi je bil  81-letni gospod Cene Grilc,  znan slovenski alpinist, ki je pri svojih letih še vedno aktiven. Seveda pa je bila z nami tudi vodnica PD Zagorje, Ani Ogrič.

Kot vedno smo pohod končali v gostilni pri spomeniku, kjer smo dobili okusno malico. Zahvaljujemo se Društvu generala Maistra za Zasavje, ki nam je plačalo prevoz in malico.

V nedeljo pa se je skupina petih učencev planincev naše šole udeležila še regijskega orientacijskega tekmovanja v Laškem. Tokrat konkurenca ni bila huda, saj je v kategoriji A poleg naše ekipe tekmovala le še ekipa OŠ Ivana Kavčiča. Ampak tekmovanje je potekalo po povsem neznanem terenu in naši tekmovalci so se na dolgi poti dobro znašli. Tako je skupina Merjasci spet osvojila prvo mesto. Ekipo so sestavljali: Julija, Teodor in Eva Maurer, Nina Pavšek ter Jan Celestina. Ker so bili po terh tekmah v skupnem seštevku zasavske lige najboljši, so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v nedeljo, 18. maja. Čestitke!

Mentorica planinske skupine Darja Murn

GALERIJA SLIK:

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)