V četrtek, 28. 3. 2014, so učenke in učenci 9. razredov imeli naravoslovni dan – Kemija v vsakdanjem življenju. Kemija namreč ni le šolski predmet, ki se ga učimo v šoli ali zgolj pomembna za tiste, ki se z njo poklicno ukvarjajo, temveč je mnogo več. S kemijo se srečujemo vsako minuto dneva.

Učenci so bili razdeljeni v štiri heterogene skupine. V skupini »Kemija v našem gospodinjstvu« so učenci izvajali preproste poskuse na podlagi sestavin, ki jih imajo doma v kuhinji, kopalnici, shrambi … Pri skupini »Polimeri« so spoznali, kakšen je njihov pomen za življenje. Izvajali so poskuse in si izdelavo polimernih izdelkov tudi ogledali. Likovna umetnost se lahko s kemijo zelo lepo poveže. Učenci so izdelovali modele molekul in jih tudi narisali. V »kozmetični delavnici« so izdelovali ognjičevo in kamiličino kremo, balzam za nego in zaščito ustnic ter različna mila. Pri delu so bili zelo spretni in navdušeni. Lične škatlice, ki so jih izdelali učenci pri likovni delavnici, bomo uporabili za naše izdelke. Dan nam je hitro minil, nad novim znanjem in spretnostmi smo bili vsi udeleženci navdušeni, novih spoznanj pa se veselimo že vnaprej.

Pri naravoslovnem dnevu so sodelovale učiteljice Vilma Vrtačnik, Barbara Pavlič, Nataša Oberč, Barbara Lekše in Ajda Medvešek.

Zapisala: Ajda Medvešek

 GALERIJA SLIK:

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)