Učenci prvega razreda smo se skupaj z učiteljicami v torek, 1. aprila, odpravili na pomladanski pohod in se povzpeli na Sveti Urh. Ne, to ni prvoaprilska šala, prav zares nam je uspelo.

Po jutranjem branju (projekt »Šola bere«) in malici smo vzeli pot pod noge. Prečkali smo Kotredeščico, šli skozi Selo, nato pa ob robu gozda, kjer se je pot začela strmo vzpenjati. Bili smo kar hitri, saj smo si na cilju želeli čim več časa za počitek in igro. Zadnji del poti smo šli po asfaltirani cesti, ki vodi v Ravensko vas. Na vrhu smo zavili levo in ni bilo več daleč do našega cilja. Ravno dovolj ravnine je okoli cerkve, da smo poiskali prostor, kjer smo lahko odložili nahrbtnike. Nekateri so v skupinah priredili »mini piknike« v naravi. A niso dolgo mirovali. Energije je bilo še dovolj za lovljenje, plezanje in podobne gibalne aktivnosti.

Po polurnem počitku je bilo treba pospraviti, pregledati, kakšno okolje smo pustili za sabo, nato pa smo se po isti poti odpravili nazaj v dolino. Veseli smo prišli nazaj v šolo, pohod pa se nam bo vpisal tudi za Zlati sonček.

prvošolci in učiteljice Mojca, Mili, Darja

GALERIJA SLIK:

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)