Ob osmih zjutraj smo se iz Zagorja ob Savi odpeljali proti Ribnici na Pohorju. Vožnja je trajala približno dve uri in pol. Še sreča, da je večina poti potekala po avtocesti. V  Mariboru smo avtocesto zapustili in se po dolini reke Drave bližali našemu cilju.

Še krajši vzpon, nekaj ovinkov in bili smo na cilju. Pogumno smo se spopadli s kovčki in smučarsko opremo in jih odnesli v svoj apartma. Navdušeni smo bili nad razkošjem, ki smo ga zagledali. Kamin, veliki prostori, nekje tudi dve kopalnici….., v vsem tem bomo uživali ta teden.

Po nastanitvi smo se odpravili na kosilo, potem pa smo se preoblekli  v smučarsko opremo in odšli  na smučišče. Po začetnem preverjanju znanja so nas smučarski učitelji razdelili v skupine. Čas na snegu je kar prehitro minil. Utrujeni, vendar dobre volje, smo se vrnili v svoje apartmaje. Po krajšem počitku nas je čakalo še malo dela. Napisali smo dnevnik  in po večerji spoznali deset najpomembnejših FIS  pravil, ki jih mora smučar upoštevati na smučišču.

Do  devetih smo se stuširali in ob pol desetih je bil čas za  spanje. Jutri nas čaka spet nov dan poln snežnih dogodivščin. Lepo in prijetno nam je!

Ribnica na Pohorju, 3. 3. 2014

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)