Učenci 4. razredov smo se 27. januarja 2014 z avtobusom odpeljali v hrastniški muzej. Tam smo najprej pričakali “gospodično učiteljico”, pri kateri smo imeli učno uro lepopisa iz leta 1930. Pisali smo lepe črke s peresi, ki smo jih pomakali v črnilo.
Bili smo zelo presenečeni in kar nismo mogli verjeti, da je bilo včasih res tako. Učiteljica je bila zelo stroga, glasna, udarjala je s palico po mizi ter vidno razburjena hodila po razredu. Na koncu sta morala dva učenca za kazen klečati na koruzi.
Po končani uri smo si s kustosinjo ogledali muzejske zbirke in različne predmete iz preteklosti. Videli smo, kako so bili oblečeni rudarji in kakšna orodja so uporabljali pri svojem težkem delu.
Ogledali smo si tudi lutke – marionete in prostor, kjer jih lutkarji “oživijo”. Ogled smo zaključili v prostoru, kjer je bila razstavljena vojaška oprema in orožje.
Nato je sledilo izdelovanje majhnih žog cotarc  iz nogavic. Pri tem smo se zabavali in se hkrati urili tudi v šivanju. Rešili smo tudi učni list na temo Šola nekoč in danes in s tem zaključili naš kulturni dan.
Vse skupaj je bilo zelo zanimivo in nam bo še dolgo ostalo v spominu.
Učenci in učiteljice četrtih razredov
GALERIJA SLIK:

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)