Konec maja prinese tudi začetke tekmovanj v “letnih” športnih disciplinah. Tako se je v Hrastniku v torek, 29. maja odvilo že tradicionalno regijsko tekmovanje v atletiki, ki se ga udeleži večina osnovnih šol iz Zasavja. Učenci iz Gabrovke, Šmartnega, Litije, Zagorja, Trbovelj in Hrastnika, se pomerijo v osmih disciplinah in štafeti in sicer v dveh starostnih kategorijah : mlajše učenke in učenci ter starejše učenke in učenci. Rezultati tega tekmovanja so lahko vstopnica za tekmovanje na državnem nivoju, seveda če so dovolj konkurenčni.

Tudi letos smo se tega tekmovanja udeležili z doslej najbolj številčno ekipo kar dvainštiridesetih tekmovalk in tekmovalcev. To število je , bolj kot rezultat dobrega treninga, posledica prijetnih izkušenj prejšnjih tovrstnih srečanj, saj so naši učenci redno dosegali dobre rezultate, predvsem pa uživali na dobro organiziranem srečanju mladih iz Zasavja.

Ekipo so tokrat sestavljali: Janja Borštnar, Ines Durič, Marina Eberl, Mojca Klopčič, Adrijana Lazar, Sara Medved, Nika Potočnik, Blažka Skerbinek, Urška Štendler , Rebeka Zajc,Lina Cilenšek, Sara Cirikovič, Sara Čadež, Lucija Guzaj, Nika Kotar, Ema Kurent, Nika Leskovar, Tinkara Razpet,  Lea Seručnik, Sara Simončič ter Neža Skrinjar pri dekletih in

Davor Drobež, Jaka Jesih, Nenad Karadžić, Žiga Klopčič, Angelo Korica, Žan Korimšek, Milan Lelenc, Janik Pikelj, Aljaž Podpečan, Klemen Škoberne, Anej Zakonšek, Klemen Arnšek, Jaka Čop, Goran Karadžić, Maks Kogovšek, David Lipovšek, Martin Petrovski, Primož Pungartnik, Jan Vidlak ter Žan Zaletel pri fantih. Pri organizaciji in poteku tekmovanja pa so kot uradne merilke sodelovale še Tamara Drobež, Neža Lozinšek in Nuša Gorišek. Tudi letos smo nadaljevali tradicijo dobrih dosežkov, saj so si učenci priborili kar 15 medalj in kar šest ( nesrečnih ) četrtih mest.

Medalje pa so dobili naslednje učenke in učenci:

ZLATI : Marina Eberl ( daljina ) ter Žiga Klopčič ( 60m )

SREBRNE : Lea Seručnik ( 60m ), Adrijana Lazar ( višina ), Sara Čadež ( višina ), Lucija Guzaj ( 600m ), Žan Korimšek ( 1000m ), David Lipovšek ( višina ), Sara Ciriković ( vortex ) in Jaka Čop ( 600m ).

BRONASTE : Nika Potočnik ( višina ), Žan Zaletel ( 60m ), Aljaž Podpečan ( 60m ), Ema Kurent ( 300m ) in Maks Kogovšek ( daljina ).

In spet na koncu, ko poleg preštetih medalj, poslušamo komentarje mladih tekmovalcev, kako je bilo pa to res eno luštno tekmovanje, si lahko le želimo, da bi bilo za takšne dogodke  več posluha. Miloš ( organizator in že vsa leta motor tovrstnih srečanj ) nam je ponovno zatrdil, da to je bilo pa res zadnje tekmovanje, ki ga je organiziral. Da le ne bi bilo res…

Milica Zupančič in Martin Koncilja

Vodji atletske odprave v Hrastnik

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)