Med prvomajskimi počitnicami so se učenci lahko preizkusili v jahanju. Izbirali so med dvema terminoma, in sicer 26. 4. 2023 ali 28. 4. 2023. Jahanje je zelo priljubljena dejavnost, zato je vedno veliko število učencev, ki se želi prijaviti na jahanje, a žal za vse ni prostora. Že v preteklosti je bilo tako, da smo morali omejiti število prijav, ker je bilo veliko zanimanja in sedaj ni bilo nič drugače. V roku treh ur po objavi počitniških dejavnosti, sta bili obe skupini za jahanje polni. Učenci, ki so se uspeli prijaviti na tokratne počitniške dejavnosti, so zelo uživali. Ostali pa bojo imeli kdaj drugič možnost udeležbe.

Oba dneva smo se zbrali ob 8. uri pred vhodom na tribuno športne dvorane in se peš odpravili do Konjeniškega kluba Potoška vas, kjer nas je lepo sprejela gospa Petra Nikolič Hudomalj skupaj s svojimi pomočnicami in prijaznimi živalmi. Pri gospe Petri namreč ne živijo samo konji, ampak tudi dva prijazna kužka, mucki, koze in prašiček. Najprej smo se malo okrepčali, potem pa nam je gospa Petra povedala, kako se ravna s konji, kako se jim približamo, s čim jih nahranimo, koliko konji pojedo in še veliko koristnih informacij. Nato smo se razdelili v tri skupine, vsaka je dobila svojega konja, kateremu smo pripravili mrežo sena, ga skrtačili, mu očistili kopita in ga pripravili na ježo. Končno je napočil trenutek, da smo konje tudi zajahali. Odpravili smo se v manežo, kjer smo vsi prišli na vrsto, da smo uživali na konjih. Po navodilih gospe Petre smo naredili nekaj vaj, s katerimi smo se učili pravilnega jahanja. Medtem, ko smo čakali na vrsto, pa smo si čas krajšali z različnimi igrami, med drugim smo se naučili tudi nove igre: Kje je moje seno? Zelo smo se zabavali, tako med jahanjem, kot tudi med čakanjem na jahanje.

Krasno dopoldne, ki smo ga preživeli v Konjeniškem klubu Potoška vas, je hitro minilo in malce utrujeni, a zelo zadovoljni, smo se vrnili nazaj do šole. V pričakovanju dogodivščin, ki nas čakajo v počitniških dneh, smo se odpravili domov.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)