Osmošolci smo obiskali 38. Slovenski knjižni sejem. Spoznali smo pisatelja, ki se skriva pod psevdonimom Krister P. Jansson. Nekateri že komaj čakamo, da dobimo v roke totalno neobičajne prigode totalno običajnega šolarja Jana Pančurja, pa tudi kašno drugo knjigo založbe Didakta, ki se nam je predstavila na prvi postaji Knjigosleda.

Pozorno smo si ogledali nagrajene ilustracije. Stripovska razstava nam je razkrila z ZLATIREPCEM nagrajene stripe. Srečali smo Muco Copatarico in Pedenjpeda.

Na poti v Cankarjev dom smo naredili skupinsko fotko s parlamentom v ozadju. Ogledali smo si predstavo TESLA v izvedbi Janeza Dovča, ki nam je razkrila življenje in genialnost izumitelja Nikole Tesle. Ogledali smo si Cankarjev dom. Izvedeli smo marsikatero zanimivost, ne samo o namembnosti in posebnostih posameznih dvoran, ampak tudi o zaodrjih, prezračevanju, skrivnostnih podzemnih prostorih, pa tudi o tapiserijah, ki so jih kmalu po otvoritvi leta 1983 Cankarjevemu domu podarili tedaj jugoslovanski umetniki.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)