Tudi na naši šoli smo v petek, 18. 11. 2022, obeležili dan slovenske hrane. Učenci so dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Za zajtrk smo jim ponudili kruh iz krušne peči Ivanke Rožej, med čebelarstva Sopotnik, maslo in mleko pa iz biodinamične ekološke kmetije Sešlar. Tudi jabolka so bila iz sadjarske kmetije Rožej. Vsi učenci so imeli prvo šolsko uro namenjeno zajtrkovanju in izobraževanju o pomenu zajtrkovanja, kulturi prehranjevanja ter dobrobiti uživanja ekološke in lokalno pridelane hrane.

Ves dopoldan pa so se na šoli odvijale razne dejavnosti, kot so likovno ustvarjanje, obisk čebelarja, predstavitev ekološke pekarne, prepevanje pesmi o čebelah in čebelarjih itd. Učitelji so poskrbeli, da so v vsak predmet umestili obravnavane teme, zato je bilo dogajanje res pestro in poučno.

Mojca B. Sotenšek

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)