Zadnji dan jesenskih počitnic je bil deževen. A to učencev šestega, osmega in devetega razreda ni prikovalo na dom, ampak smo se z vlakom odpravili v Ljubljano na Goethe-institut, spotoma pa smo si ogledali še Prešernov trg s Tromostovjem, ozrli smo se proti Julijinemu oknu, s katerega gleda Prešerna, vstopili smo v Narodno in univerzitetno knjižnico, spoznali smo slovenske pomembneže, katerih doprsni kipi krasijo pročelje osrednje slovenske knjižnice, ustavili smo se ob Plečnikovi piramidi in si ogledali ostanke mestnega obzidja Emone.

Goethe-institut je kulturni institut Zvezne republike Nemčije, ki je dejaven po vsem svetu. Podpira znanje nemškega jezika v tujini in razvija mednarodno kulturno sodelovanje.

Ker se bliža praznični del leta, so nam prijazni sodelavci Goethe-instituta predstavili novembrsko praznovanje v čast svetemu Martinu na Nemškem. Tam se 11. novembra, ko se stemni, ljudje zberejo in krenejo v povorkah po kraju, otroci pa v rokah držijo doma narejene svetilke, s katerimi osvetljujejo pot.

Takšne svetilke smo izdelovali tudi mi in vsak je svojo svetilko odnesel domov.

Prijetno nam je bilo.

Ekskurzija v Goethe-institut Ljubljana
(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)