Nagrajenci 19. mednarodnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji

Ko se je prebujala pomlad, je med lanskimi sedmošolci (letošnjimi osmošolci) vzniknila tudi želja po sodelovanju na mednarodnem natečaju za najboljšo otroško knjigo. Najprej so na krilih domišljije v glavah začele nastajati različne pripovedi v okviru široke teme »Skozi čas in prostor«. Učenci so jih pisali pri ustvarjalnem pisanju. Ker je v slogi  moč, smo se za ilustriranje naših veselih, napetih, na trenutke tudi resnih zgodb povezali z učiteljico Barbaro, ki je pomagala najti tudi ustrezne ilustratorje. Precej uric je minilo, preden so nastali končni izdelki – slikanice. Uauuu, kako so nam bile všeč! In naše delo je bilo opaženo.

Izmed 206 prispevkov iz štirih držav (Avstrije, Italije, Slovenije in Mavriciusa) so Aljaž Guček (besedilo) ter Tiara Miklavčič in Zala Hribar (ilustracije) za izdelano knjigo z naslovom Eko kriza v Ježevski deželi prejeli nagrado strokovne žirije.

Posebni omembi žirije so za svoje delo prejeli še Patricija Škrabar (besedilo) in Vita Golob (ilustracije) za delo Lucijin pobeg ter Lana Aisha Šibila Kozolić in Matic Troha (oba avtorja besedila in ilustracij) za slikanico Časovno potovanje želvaka Stefana.

V soboto, 24. septembra, je v mestu Schwanenstadt potekala zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad. Nekateri nagrajenci so se odpravili na dolgo pot in se slovesnosti udeležili, ostalim pa smo zaploskali v ponedeljek v šoli in jim podelili, kar so si zaslužili.

Verjameva, da jih bodo priznanja spodbudila za ustvarjalno delo tudi v prihodnje in se že veseliva novih dogodivščin književnih junakov, ki nam bodo prišli naproti.

Mentorici Barbara Lekše in Darja Murn

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)