Sobota, 11. 6. 2022, je bila rezervirana za zaključni planinski pohod. Po skoraj dveh letih smo se na planinski pohod zopet odpravili z avtobusom. Dobili smo se ob 7. uri na avtobusni postaji pri tržnici v Zagorju. Na Izlakah so se nam pridružili še učenci osnovne šole Ivana Kavčiča. Z avtobusom smo se odpeljali vse do Soriške planine. Vožnja je bila razmeroma dolga, zato smo bili planinci že precej nestrpni in smo z zanimanjem opazovali, kdaj bomo prispeli na cilj.

Ko smo le prispeli do Soriške planine, smo imeli čas za malico, potem pa smo začeli z vzponom. Najprej smo se vzpeli do Lajnarja, kjer smo si ogledali enega izmed bunkerjev, potem pa še do vrha Možic z nadmorsko višino 1602 m. Možic je eden izmed znanih in priljubljenih vrhov nad Soriško planino. Na njegovem vrhu smo lahko videli rjavo kupolo bunkerja, poleg te kupole pa smo videli še nekaj ostalih bunkerjev, ki so jih zgradili Italijani med obema svetovnima vojnama.

Vreme je bilo sončno in rahlo vetrovno, za kar smo bili zelo hvaležni, saj nam ni bilo prevroče. Razgled je bil čudovit, saj se nam je pogled razprostiral na verigo Spodnjih bohinjskih gora, proti Triglavu, delu Karavank, Ratitovcu in Poreznu.

Sam pohod je bil zelo prijeten, pot pa ni bila prezahtevna. Pred odhodom proti domu smo si na Soriški planini privoščili sladoled, potem pa se prijetno utrujeni vrnili proti Zagorju. Planinci smo bili zelo veseli, da smo si noge lahko razgibali tudi zunaj domačega okolja. Se že veselimo pohodov v novem šolskem letu.

Planinci z mentorico Simono Grobin

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)