Joj, koliko lepega se nam je zgodilo na Podkumu!

Na šoli smo imeli v novembru računalniško dopoldne in bilo je zanimivo. Učitelj Blaž nam je razložil marsikaj novega, ponovili pa smo tudi tisto, kar naj bi že znali. Izpeljali smo računalniško tekmovanje Bober, zdaj pa čakamo, kako nam je šlo. Občutki so vedno dobri, rezultati na koncu pa povedo, kako smo bili v resnici dobri.

Že ves november smo izdelovali različne novoletne voščilnice. Ponudili smo jih staršem in ostalim krajanom. Iz otroških ter učiteljskih rok so nastale čudovite voščilnice. Zvezali smo jih v snopiče po pet in že so bile pripravljene za naše kupce.

Prvega decembra nas je razveselila pošiljka snega, ki smo ga izkoristili za postavljanje snežakov.

Tudi na nas se vsako leto spomni Miklavž, prvi od zimskih mož. Kako nam pričara vse skupaj, ne vemo, vemo pa, da smo ga vsako leto veseli. Skromen in srčen je tale naš Miklavž!

Kako je bilo, ko nas je obiskal drugi zimski mož, dedek Mraz, si lahko samo mislite. Ker ga nismo pričakovali, nas je v ponedeljek zelo presenetil. Pod nadstreškom smo z njim zapeli, zaplesali in se imeli lepo. Vsak je dobil tudi prikupno darilo. Kako prijazno!

Tudi za domov smo naredili voščilnice in še prikupne možičke, ki bodo polepšali naše domove.

Čebelarji smo izdelovali svečke iz čebeljega voska. Nekaj smo jih vlili v lične čajnike, nekaj pa zvili iz satnic. Vsak učenec je dobil dišečo dekoracijo za praznične dni.

Zadnji šolski dan koledarskega leta smo preživeli praznično. Ogledali smo si talente, se spomnili praznikov, ki se nam bližajo, in si razdelili prikupna darilca. Tudi pod smrečico nas je čakalo lepo darilo, igre, ki se jih zelo radi igramo.

Kako nam je lepo!

Vsem, ki boste brali naše novice, pa še voščilo:

Naj se vam v novem letu izpolnijo vse sanje … In če ste morda pozabili nanje, ne obupajte in se vrnite vanje.

SREČNO 2022!

Učenci in kolektiv PŠ Podkum

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)