V petek, 8. 10. 2021, sem v okviru razširjenega programa izvedla prvo delavnico za učence 6. in 7. razredov.
Pripravili smo tradicionalne jedi Zagorja. Včasih je bil zajtrk skoraj vsak dan enak: vključeval je belo kavo in kruh, ki je ostal od prejšnjih dni. Pili so grenko kavo. Odrasli, zlasti rudarji, so imeli bogatejšo malico, ki je vključevala kruh, namazan z mastjo in ocvirki, za zdravje pa so imeli še dodatek narezanega česna.
V šoli smo skuhali kavo in jo zaužili s kruhom, ki je ostal prejšnji dan. V tortnem modelu smo spekli kruh, pripravili smo polžke, namazane z ocvirki, skuhali smo jabolčni kompot, v pečici pa smo spekli štruklje.
Po poročanju udeležencev omenjene dejavnosti so bili tudi doma navdušeni nad izdelki.
Učenci so po dopoldanski šolski obveznosti ustvarjali še do 6. ure popoldan. Pri delu so bili prizadevni, spretni in ustvarjalni.
Vsi skupaj že komaj čakamo nadaljevalne delavnice, ki bodo 12. 11. 2021.
Nada Brezovar