Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

»Človek ne more odkrivati novih oceanov, če nima poguma zapustiti obale,« je zapisal André Gide, francoski pisatelj in Nobelov nagrajenec za literaturo.

Časi, v katerih živimo, niso lahki niti enostavni za nikogar od nas. Vsak se po svoje spopada z njimi, o tem, kar se dogaja, imamo različna mnenja. Kljub temu pa lahko ostanemo spoštljivi, zavezani k skupnim ciljem in iz dneva, ki nam je dan, iztisnemo največ, kar se da, pri čemer je dobra mera poguma in premisleka gotovo na mestu.

V šoli moramo biti obrnjeni v prihodnost. Prizadevamo si, da bodo naše učenke in učenci odšli odkrivat svet in svoje življenjske poti opremljeni s čim več znanja, veščin in kompetenc. Hkrati se zavedamo, da je ob tem vloga šole ne le izobraževalna, pač pa tudi vzgojna. Pomembno je, koliko znaš, a tvoja veljava je odvisna v prvi vrsti od tega, kakšen človek si, kakšne so tvoje vrednote in kako jih uresničuješ.

Rast mladega človeka je v njegovih različnih obdobjih zaznamovana z družino, starimi starši, vrstniki, prijatelji, učitelji in drugimi. Naj bodo vloge, ki jih imamo, pozitivne in v dobrobit naših učenk in učencev.

Cilje bomo s skupnimi močmi uresničevali pri pouku in pri izvajanju projektov, ki izkazujejo naše vrednote in naš pogled na svet – Eko šola, Kulturna šola, Zdrava šola, Unesco šola, Erasmus+.

Prenovljena spletna stran šole je namenjena učenkam, učencem, staršem, zaposlenim in drugim obiskovalcem. Naj služi svojemu namenu in v naše skupno zadovoljstvo.

Srečno in uspešno Skvarča v šolskem letu 2021/22!

Kristina Renko, ravnateljica

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)