V lanskem šolskem letu smo v okviru Ekošole izbrali tudi projekt Mlekastično. Skozi šolsko leto so na to temo potekale različne dejavnosti pri različnih predmetih, dejavnostih in v različnih razredih. Drugošolci so iz odpadnega materiala ustvarili izdelke na temo kravice Berte, četrtošolci so ustvarjali slike z motivi na temo krav, mleka in pašništva. Likovno so na isto temo ustvarjali tudi v 5. razredu. Šestošolci so delali karamelno mleko pri gospodinjstvu, pri interesni dejavnosti ustvarjalno pisanje pa so sestavili in izvedli anketo o uživanju mleka in mlečnih izdelkov, obiskali kmetijo in naredili intervju ter pisali »mlekastične« pesmi in pravljice. Pri interesni dejavnosti so s pisnimi izdelki sodelovali tudi sedmošolci. Nekaj učencev 6.c pa je ob svetovnem dnevu mleka posnelo kratko »reklamo« (filmček) o pomenu uživanja mleka.

V projektu Mlekastično je v nagradnem natečaju sodelovalo 81 izobraževalnih ustanov, 115 mentorjev ter 1368 otrok, učencev in dijakov. Med nagrajenci projekta MLEKASTIČNO! IZBEREM DOMAČE so tudi učenke in učenca naše šole. V 2. triadi učenke 7.a razreda (obe Evi, Taja, Vita in Nika), v 3. triadi pa učenci 8.a razreda (Andraž, Bor in Leja).

Na konferenci Ekošole, ki je potekala 20. septembra v Laškem, so slovesno razglasili najboljše in podelili simbolične nagrade, ki jih je mentorica učencem razdelila v šoli.

Darja Murn, vodja projekta

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)