Pica dan

Zgodaj zjutraj se je polovica razreda zbrala v matični učilnici. Ker je bila učiteljica Urška »zasedena«, je uro vodila učiteljica Nada Brezovar. Umili smo si roke ter se odpravili v gospodinjsko učilnico.

Natančno smo sledili navodilom in naredili PICO! Bilo je skoraj tako kot v Master šefu. Najprej smo naredili testo in ga lepo zgnetli. Nato nam je učiteljica Nada dala kečap. Zraven smo posuli še malo origana in dodali salamo in sir. Potem smo posuli še malo origana. Pice smo nato položili v pečico in se lotili zlaganja prtičkov. Ko so bile pice pečene, smo šli ven, sedli na stopnice in pice pojedli.

Pice so bile odlične, ampak ura, med katero smo jih pekli, pa še boljša.

 Patricija Škrabar, 6. c

Lava cake

V četrtek, 27. 5. 2021, smo v šoli pri predmetu gospodinjstvo pekli lava cake. Delali smo v parih, kajti količina materiala je zadostovala za dve osebi. Eden v paru je rezal čokolado na majhne koščke, drugi pa je z mešalnikom mešal jajca in sladkor, da je nastala pena. En del razrezane čokolade smo dodali k peni, drugi del pa v hladilnik. V modele smo nalili svetlejšo čokolado (do malo manj od polovice), malo temne čokolade, ki je bila v hladilniku, in do vrha še svetlejšo čokolado. Napolnjene modele smo pekli v pečici, dokler kolački niso bili pečeni. Ko so bili pečeni, smo modele postavili na glavo, da so kolački padli ven.

Zraven smo pojedli še sladoled, ki se nam je zelo prilegel. Ko smo kolač prerezali na pol, je ven stekla čokolada. Lava cake smo pojedli in v zvezek napisali recept.

Ko sem prišla domov, sem staršem povedala vso zgodbo, kajti naslednji dan sem tudi doma pekla lava cake, ker je tako dober kolaček.

Sanja Potisek, 6. b

Izdelava masla

Ali znate narediti maslo? Mi šestošolci smo se tega naučili. Potrebujete le sladko smetano. Nalijete jo v kozarec s pokrovčkom in stresate. Dobite maslo in pinjenec, sladko mleko.

Ponovili smo tudi porcijsko pripravo marmelade. Uporabili smo mikrovalovno pečico. V lonček smo narezali marelico ter jo segrevali skoraj dve minuti. Dodali smo še žličko sladkorja ter segrevali še 15 sekund. Vse skupaj smo namazali na kruh in uživali v zajtrku na stopnišču šole.

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)