Znani so zmagovalci projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet 2020/2021.

Peter Stražar je bil prvi med zmagovalci III. triade OŠ. Zahvala tudi njegovi mami Martini za pomoč pri izvedbi prispevka. https://www.facebook.com/iskvarce/videos/723084918598751

Dopis Eko šole

Znani so zmagovalci nagradnega natečaja projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet. V letošnjem šolskem letu je projekt potekal prvič. Tekmovali ste v devetih različnih kategorijah: vrtci in I. triada OŠ, II. triada OŠ, III. triada OŠ, srednja šola, mladi poročevalci za okolje o odpadnih oblačilih in tekstilu, najbolj domiselna predstavitev ravnanja z odpadnimi oblačili, najbolj domiselna predelava odsluženih oblačil in predstavitev ter naj šolski dogodek ali projekt o rabljenih in odsluženih oblačilih. Pri tem ste se spraševali: kaj storiti z oblačili, ki jih ne potrebujete, da bodo koristno uporabljena, kako poteka predelava oblačil in zakaj ne smejo končati na odlagališču odpadkov, kako izgleda modna revija iz rabljenih ali predelanih oblačili na vaši šoli.

V natečaju je sodelovalo 48 ustanov, ki so pripravile več kot 300 različnih izdelkov. Nastali so nadvse zanimivi izdelki: zapestnice, copati, torbice, platnice za knjigo, modne revije, eko vrečke, didaktične igrače, plakati ter še mnogo drugih zanimivih izdelkov.

Vsem nagrajencem in sodelujočim iskrene čestitke.

Pripravila Nada Brezovar

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)