Na naši šoli učencem včasih pravimo kar Ivančki. Včasih smo Rock Ivančki – to je bilo takrat, ko smo naredili rock muzikal, včasih pa novinarji Ivančki – to je takrat, ko snemamo oddajo TV-Ivančk. V oddaji otroci poročajo, kaj so počeli, kaj zanimivega se na šoli dogaja, včasih pa je namenjena praznikom ali posebnim dogodkom.  

Tako je bilo tokrat.

Prejšnji teden ni bil čisto običajen. Bil je teden otroka in teden umetnosti (vmes pa je bil še praznik učiteljev).

Ob tej priložnosti smo na naši šoli pripravili nekaj čisto posebnega. Oddajo TV-Ivančk, ki je bila posebna zaradi več razlogov.

1. Ideja o oddaji je nastala tri dni pred njenim predvajanjem. V soboto ob desetih zvečer, če smo natančni (takrat, ko se rodijo najbolj pametne ideje). Pa smo dokazali, da je vse mogoče.

2. Prvič v zgodovini naše šole smo oddajali oddajo TV-Ivančk v živo, in sicer preko spletne aplikacije Teams. Voditelja sta moderirala prireditev na svojem računalniku, gosta sta se javila iz Ljubljane in učilnice, učenci v razredu pa so poslušali in sodelovali v klepetu iz svojih razredov. Bili smo malo daleč, a vseeno skupaj.

3. Gostili smo dva res carska gosta – umetnika: glasbenika Jureta –  kitarista in pisca besedil. Jure ima rad koncerte, kitare, pico in otroke. Ko je imel še dolge lase, je včasih pustil, da so mu otroci naredili kitke (menda imamo v režiji tudi dokaz o tem).

Naša druga gostja pa je bila učiteljica. Prav posebna učiteljica. Vsi jo poznamo kot prijazno, umirjeno, nežno in zelo umetniško dušo. Tiho, da se je skoraj ne vidi, pripravlja dekoracijo ob skoraj vsaki prireditvi, nastopih, ob praznikih. Izdala je dve knjigi, ki ju je napisala, ilustrirala in mimogrede pobrala še mednarodni nagradi. Naša druga gostja je bila Barbara Lekše.

Prireditev ni bila enaka, kot bi bila v živo. Računalniki ne bodo nikoli nadomestili bližine in tistega čara, ko glasbo ali sliko vidiš, začutiš pred sabo. V dani situaciji pa smo dali vse od sebe, da so se otroci imeli luštno, da so se kaj novega naučili in začutili umetnost. Voditelja  sta bila krasna, gosta sta bila krasna in mi smo se imeli krasno fajn! J

Jutranjo telovadbo smo zjutraj res obkljukali (s tremi kljukicami), ko smo usposabljali tehnologijo, potem pa smo se umirili in prepevali v deževnem dnevu. Na glas. Cela Skvarča.

Poslušajte, se splača.

Link do oddaje:

https://www.youtube.com/watch?v=vrcWTptMkzE&t=226s&fbclid=IwAR3D_dJh8fJLY4L8FdaoMLd9SKr0H9qM0AjLIqfiy1e9WnGjOj5-_mFmZA0

Naj živi umetnost!

Učiteljica Nina Jelen

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)