Že cel mesec je minil od prvega šolskega dne. Novo šolsko leto smo učitelji začeli s pomisleki, z nešteto vprašanji, kako bo potekalo. A ko so šolski prag prestopili prvošolci z iskricami v očeh in nasmehi do ušes, smo vedeli, da bo novo šolsko leto prav takšno, če ne še boljše kot doslej.

Učilnica na prostem je postala prizorišče, kjer smo sprejeli prvošolce. S toplimi besedami, pesmijo starejših šolarjev in podelitvijo rutk ter nahrbtnikov so postali šolarji.

Topli septembrski dnevi so nas zvabili, da je pouk potekal tudi na prostem. Na Podkumu je toliko lepih skritih kotičkov, kjer se lahko učenci veliko naučijo. Dneve pa smo preživeli tudi v učilnici na prostem. Na športnem dnevu smo v dveh delih izvedli testiranje za športno-vzgojni karton, na učni poti pa smo opazovali gozd in njegove prebivalce. Imeli smo že pravo očiščevalno akcijo po središču Podkuma ter zbiralno akcijo starega papirja. Z odkupom starega papirja nismo zadovoljni, a to nam ne bo vzelo volje, da ne bi nadaljevali. Spet zbiramo star papir, plastične zamaške, stare baterijske vložke in odpadno kuhinjsko olje.

Učenci 1. in 2. razreda so na gozdni jasi spoznavali književnost. Tako so nastale prikupne hiške muce Copatarice in dramatizacija Sovice Oke. Med likovnim poukom so učenci s črtno risbo upodobili našo šolo. Ure športa, ki jih preživljamo zunaj, so prijetnejše.

Učence je v nekdanjem šolskem vrtu pričakal čisto novi čebelnjak. Tako smo že drugo uro čebelarskega krožka zavihali rokave in ga uredili, da bo spomladi pripravljen na prve prebivalce, pridne čebelice.

Tudi učenci 3. in 4. razreda so se razveselili novega šolskega leta toliko bolj, ker jih je pričakala nova učilnica. Prebeljene stene in čudovite omare so bile velika dolgoletna želja, ki se jim je letos izpolnila. Zakorakali so v novo šolsko leto in kar na začetku zavihali rokave. A se je poleg obveznega dela dogajalo tudi veliko prijetnega. Na jasi je njihova domišljija pokazala svoje. Dva učenca sta naredila čisto prava nosila za morebitnega ponesrečenca, ostali so čistili okolico. Počasi je skozi igro nastal velik ograjen prostor s pravim kuriščem. Ne verjamete? Poglejte na spodnjih fotografijah. Učenci so pri tem tako uživali, da jim je učiteljica obljubila dopoldne pouka na jasi ob tabornem ognju. Pri naravoslovju so četrtošolci izdelali voziček na gumico in uživali v »dirki«. K pravi dirki z različnimi avtomobilčki pa so povabili tudi tretješolce. 

Na naši šoli se dogaja veliko različnih dejavnosti. Tudi v jutranjem varstvu in v oddelku podaljšanega bivanja se učimo različnih stvari, ki nam bodo pomagale pri napredovanju: barvamo pobarvanke, pletemo zapestnice, izdelujemo dekoracijo, pojemo, plešemo, delamo domače naloge, beremo, vadimo pisanje v posebne zvezke in se učimo. Na naši šoli je res lepo!

Učiteljice

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)