V sredo, 26. maja 2020, smo imeli na Podružnični šoli Čemšenik tehniški dan. Začeli smo z uvodno predstavitvijo vsebin in poteka dejavnosti. Razdelili smo se v skupine, vsaka skupina je dobila svojo nalogo. Zasadili smo zeliščne in cvetlične gredice na zelenici pred šolo. Uredili in zasadili smo gredice ob notranji in zunanji strani ograje. Odstranili smo plevel iz cvetličnih korit pred šolo in jih ponovno zasadili. Pograbili smo tudi pesek pred šolo in pobrali smeti.

Tehniški dan je zelo popestril obisk gospe Cvetke Drnovšek, predsednice Društva za zdravilne rastline Zasavje, ki je učencem predstavila mnogo zdravilnih in travniških rastlin. Z njeno pomočjo smo pripravili tudi imeniten zeliščni namaz in odličen čaj iz zdravilnih rastlin.

Pri izvedbi dejavnostih tehniškega dne smo upoštevali vsa priporočila NIJZ.

Tehniški dan – urejanje šolske okolice šole s spremljevalnimi dejavnostmi je odlično uspel. Ob koncu smo si z veseljem ogledali in pokomentirali lepo urejene gredice in šolsko dvorišče.

K še lepši podobi je s podarjenimi sadikami pripomoglo tudi Vrtnarstvo Hodak z Izlak in gospod Dejan Lavrin z novimi lesenimi cvetličnimi koriti.

Irena Hudi

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)