Čebelar gospod Bojan Kastelic in Aleš Stražar sta prijazno sprejela skupino učencev z naše šole, predstavnike 4., 5. in 6. razredov. Pri zajtrku sta se nam pridružili tudi gospa ravnateljica, Kristina Renko, in pomočnica ravnateljice, Milanka Pavšek.

Zajtrk smo si pripravili na mizi v vrtni lopi Društva za zdravilne rastline. Zajtrk v naravnem okolju je zahteval določene prilagoditve. Roke smo si umili z vodo, ki smo jo prinesli s seboj v embalaži od soka, ter si jih obrisali roke v servieto iz blaga. Mizo smo pogrnili s prtom ter servietami iz blaga, ki nam jih je iz starih prtov iz šolske jedilnice naredila kuharica Martina. Pojedli smo ekološko maslo kmetije Sešlar, ekološki kruh iz krušne peči kmetije Ivanke Rožej in med čebelarja Ivana Sopotnika iz Zagorja. Čebelar Bojan je že med zajtrkom povedal veliko zanimivega o čebelarstvu in čebelarjenju. Po zajtrku pa nam je razkazal čebelarske pripomočke ter opisal vrste panjev. Gospa Vida se je oblekla v čebelarsko obleko, čebelar Aleš pa nas je pospremil do čebelnjaka ter nam pokazal dele panja. Ogledali smo si tudi hranjenje čebel in čiščenje panja. Po urici uvoda v čebelarjenje smo se razgibali na igralih. Pojedli smo še malico: piščančjo varovalno salamo, mozzarelo Bella Napoli, solato, koruzni kruh ter ekološki sok Ivanke Rožej. Na poti v šolo smo tekli ter tako ogreli noge in roke. V šoli smo se  pogovorili in zapisali vtise današnjega dne.

Tradicionalni zajtrk v Evroparku je bil zelo zanimiv. Najbolj mi je bilo všeč, ko nam je gospod Bojan povedal vse o čebelarstvu. Predstavil nam je vse pripomočke in povedal, koliko čebel je v panju. Povedal nam je tudi, kako prepoznati ponarejen med. Res se zahvaljujem vsem, ki so bili na ta dan z nami. (Matic Troha, 5. c)

Meni je bilo zelo všeč, ker smo bili zunaj. Najbolj mi je bilo všeč, ko nam je pokazal čebele. V parku smo se tudi razgibali. Na poti domov smo tekli in se tako ogreli. (Julija Stražar, 4. b)

Bilo mi je zelo všeč, ker smo bili zunaj. Všeč mi je bilo tudi, ko je gospod Aleš odprl panj. Pa preobleka, ki jo je nosila gospa Vida. Gospod Bojan je zelo zanimivo predstavil čebelarstvo. Najbolj sem si zapomnila, da se lahko med tudi ponaredi. Ko smo odhajali domov, smo telovadili. Ta dan z učiteljico Nado je bil nepozaben. (Neja Grčar, 5. b)

Pojedli smo tradicionalni zajtrk: med, maslo, kruh, jabolko in mleko. Gospod Bojan nam je pripovedoval o medu. Ogledali smo si vrt tete Johance. Bilo je zelo zanimivo. Ker nas je začelo hladiti, smo se razgibali. Hvala za vse. (Tia Razpotnik, 5. a)

Na tradicionalnem zajtrku sem izvedel veliko o čebelah.  Čebelar Aleš je zažgal listič in ga dal v kadilnik. Začelo se je kaditi.  Ne uporabljal vodic po britju, ker te čebele napadejo. (Larisa Korač)

Videl sem čebele v panju ter posodo s sladkornim sirupom, kjer se čebele hranijo. Zajtrk mi je bil všeč, ker je med naraven. (Žiga Juvan)

Danes sem se zelo zabaval in veliko naučil.  Čebelarski pripomočki, obleka, čebelnjak … Čebele najbolj pomiri dim iz drevesne gobe. Če bi lahko, bi ta dan ponovil. (Nik Bregar, 6. b)

Kaj vse sem izvedel danes! Razlaga o čebelah, pripomočki, kadilnik z zdravili, očala, da se vidi varoja, čebelji klop. Jedli in še razgibali smo se. Kaj bi hotel še več od dneva? (Kenan Baktič, 4. c)

 

 

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)