Učenci so se naučili pripraviti preproste beljakovinske jedi, hkrati pa so ponovili in utrdili tudi pripravo kvašenega testa. Izdelali so rženo žemljo iz polbele in ržene moke, kvasa, soli in masla. Mesno-zelenjavni namaz in zgubljeno jajce sta beljakovinski jedi. Učenci so se učili tehnik sekljanja, ribanja, kuhanja in mešanja. Naučili so se priprave trdo kuhanega ter zgubljenega jajca. Mesno-zelenjavni namaz so pripravili iz piščančje varovalne šunke, kislih kumaric, trdo kuhanega jajca, rdečega korenja, majoneze in soli. Zgubljeno jajce pa je priplavalo na površino v vreli, slani in okisani vodi. Odpadki so sestavni del vaje. Ugotovili so, da je nastalo 70 g organskih odpadkov, in sicer lupine jajc ter korenjevi ostržki. Papirnatih odpadkov ni bilo, koš za embalažo pa je tudi ostal prazen.

Nada Brezovar

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)