Samopostrežno malico je tokrat pripravil gospod Mitja Žerko iz lovskega doma na Klančišah. To je prijetna izletniška točka zlasti za družine. Pot ni naporna. Vzeti si je potrebno kakšne tri ure, na cilju pa si lahko privoščite topel obrok ali pa le popijete skodelico čaja. Za današnjo malico pa je gospod Mitja Žerko pripravil eno njihovih značilnih jedi, to je gurmanska pleskavica.

Kratko predstavitev družinskega podjetja je pripravil kuhar Mitja. Družinsko podjetje, Gostinstvo Žerko, deluje že od leta 1989. Takrat je oče, Roman Žerko, v baru Merli ponujal pijačo in dnevne malice. Kakšno leto kasneje so prevzeli gostišče na zagorskem bazenu, ki je obratovalo vse do leta 2007. Tudi tam so ponujali hrano, predvsem z žara, ter pijačo.

Leta 2004 so sprejeli izziv in obudili lovski dom na Klančišah, ki obratuje še danes. Gostom ponujajo kosila, razne jedi z žara, jedi po naročilu, ribe, lignje, bograč ter jabolčni zavitek.

Zelo veseli so, da gostje opazijo njihov trud in kvaliteto dela, kar kaže množičen obisk lovskega doma v vseh letnih časih.

Jedilnik za 22. 10. 2019

  • Gurmanska pleskavica (ekološka govedina) izpod rok kuharja Mitje iz lovskega doma na Klančišah
  • Lepinja
  • Mlečna prosena kaša
  • Alternativna malica: med, marmelada, maslo, kosmiči, mleko
  • 100 % jabolčni sok Ivanke Rožej
  • Sadje: ekološka jabolka in grozdje, kostanj, mandarine, banane, ringlo
  • Zelenjava: pečena paprika, ekološka solata, korenje, kumarice, radič in paradižnik

GALERIJA SLIK:

(Skupno 951 obiskov, današnjih obiskov 1)