Že nekaj let sodelujemo na mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji in tudi letos se lahko pohvalimo z uspehom.Na natečaju so sodelovali učenci 4. razreda, letošnji petošolci, pod mentorstvom Nine Špitalar in Barbare Lekše, tema natečaja pa je bila V pričakovanju.V pričakovanju pa smo bili tudi vsi mi, učenci in seveda mentorici, ko smo čakali na rezultate.In končno … V mesecu juliju smo dobili uradna vabila na prireditev, ki je potekala v soboto, 21. 9. 2019, v Gornji Avstriji, natančneje v mestu Schwanenstadt. Nekaj učenk se je udeležilo prireditve skupaj s starši, ostalim pa je priznanja izročila učiteljica.

Priznanje za sodelovanje na natečaju so prejeli:

Matic Troha in Julija Sluga: V pričakovanju bratca

Zoja Ležić: Kamen pričakuje …

Neja Grčar: V pričakovanju valov

Špela Pervinšek: Kaj si želim v prihodnosti

Žan Mark Vrtačnik: V pričakovanju bratca

Tiara Miklavčič: V prihodnosti si želim …

Tia Razpotnik: Pričakovanje svojega življenja …

Posebna omemba žirije:

Zala Hribar: Ananas pričakuje družino

Specialna nagrada žirije:

Anja Grabnar, Julija Sluga, Vita Golob, Zala Ostronič in Lana Aisha Kozolič: Štiri četrtošolske (Zvonko, Tonko in Tinka, Dve rojstnodnevni: Liska in Rika in Metuljček Belinček)

Dolga pot se je izplačala, saj so bila dekleta nadvse ponosna, ko so bila klicana na oder.Mentorici še enkrat čestitava vsem sodelujočim za priznanja in se že veseliva sodelovanja ponovno naslednje leto.

(Skupno 710 obiskov, današnjih obiskov 1)