V četrtek, 30. 5. 2019, so imeli učenci 5. c razreda kolesarski izpit (praktični del) na poligonu v Ločici ob Savinji. Letošnje leto je izpit potekal malo drugače, in sicer so bili petošolci razdeljeni na dva dneva (5.c razred je kolesaril v četrtek, 5.a in b pa v petek).

Ko smo prispeli na poligon, smo najprej pomalicali, nato pa začeli z vožnjo. Nekaj otrok je imelo strašansko tremo – ali bodo opravili izpit ali ne.

Vozili so v skupinah. V vsaki skupini je bilo 8 ali 9 otrok. Najprej je bila poskusna vožnja, skupaj z učiteljico Petro, nato pa štiri ali pet voženj čisto zares – ob nadzoru učiteljic in policista. Ostali učenci so se medtem, ko so čakali na vožnjo, igrali. Moramo reči, da stvar ni bila lahka. Ko gre zares, moraš misliti na več stvari hkrati: upoštevati semafor, prometne znake, pri zavijanju nakazati smer vožnje z roko, pri tem pa še paziti, da pogledaš pred tem tudi nazaj, če te slučajno prehiteva kakšen avto… Kljub rahlemu dežju so vsi učenci odpeljali izpitno vožnjo in bili pri tem tudi uspešni. Bili so presrečni.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)