Tretja ponovitev Vetra v laseh, športne prireditve v organizaciji ŠD Izlake, ki združi učence in učitelje vseh treh zagorskih osnovnih šol na tekmovanju v treh atletskih disciplinah in treh skupinskih športih, je tudi letos minila v letos mogoče edinem lepem majskem petku. In ker je izvedba takšnega tekmovanja zelo odvisna od primernega vremena, smo letos kar s strahom poslušali vremenske napovedi ter dežurne prognostike na ARSO skoraj prosili za takšen dan, kot nam ga je uspelo ujeti.

Kot že rečeno, smo po poprejšnjem dogovoru učitelji prijavili učence svoje šole v ekipe nogometa(fantje), odbojke (mešano) ali košarke(ena dekliška in ena fantovska ekipa),poleg tega pa še v atletske discipline tekov 60 in 600m ter skoka v daljino (tu so dekleta in fantje nastopali v ločenih skupinah). Tekmovanja v posameznih disciplinah so potem (bolj ali manj)  potekala po dogovorjenem urniku, na koncu pa so organizatorji na razglasitvi rezultatov podelili medalje in pokale zmagovalcem posameznih disciplin. Poleg tega so razglasili še ekipnega zmagovalca (na podlagi točkovanja za posamezne dosežke), ki pa ga letos ni bilo;  vse tri šole smo namreč dosegle enako število točk.

Poseben čar tekmovanju so dodali tudi pohodniki-navijači (učenci, ki so za športni dan imeli pohod od naše do izlaške šole), ki so na tekmovališča prišli še pravi čas, da so ujeli zaključek teka na 60m, skoka v daljino in ulične košarke.

Ideja o druženju mladih je tako dosegla svoj namen, verjamem pa, da je v takem dogodku še precej rezerv…

 

Mili Zupančič, Martin Koncilja

 

REZULTATI:

Košarka 2019 Dekleta

Košarka 2019 Fantje

Nogomet 2019

Odbojka 2019

Skok v daljino 2019 Dekleta

Skok v daljino 2019 Fantje

Tek na 60m 2019 Dekleta

Tek na 60m 2019 Fantje

Tek na 600m 2019 Dekleta

Tek na 600m 2019 Fantje

Skupni rezultat 2019

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 1.050 obiskov, današnjih obiskov 1)