Projekt »TEDIJEVE DOGODIVŠČINE« se je med učenci podružnične šole Čemšenik zelo lepo »prijel«.

Prve dni januarja 2019 je učiteljica prišla v razred s škratom Tedijem in »napletla« zgodbo o osamljenem škratu, ki si neznansko želi družbe. Otroci so ga takoj »posvojili«. Zdaj že »drugi krog« potuje od družine do družine, zgodbe, ki ob tem nastajajo učenci skrbno zapisujejo v zvezek, ki potuje skupaj s Tedijem. Vse zgodbe seveda preberemo in nemalokrat se ob njih zelo nasmejemo. Škrat Tedi je učence podružnične šole v Čemšeniku med seboj zelo povezal. Nemalokrat v zanimivih dogodivščinah sodelujejo tudi dedki in babice, očki in mamice ter bratje in sestre.

Škrat Tedi zelo pogosto učence spremlja pri različnih dejavnostih, ki se dogajajo v šoli in izven nje. Nemalokrat je tudi zelo strog sodnik pri igranju nogometa na šolskem dvorišču.

Eno izmed najlepših Tedijevih dogodivščin je v zvezek zapisal Tian Furlan, učenec PŠ Čemšenik. Takole gre…..

Dobro jutro! Kako lepo sem spal. Tian je že vstal. Pripravlja se za šolo. Danes imajo v šoli fotografiranje in matematično tekmovanje Kenguru. Jaz sem ostal doma, pri Tianovi mamici. Po radiu sva slišala, da je danes svetovni dan podpore oseb z Downovim sindromom. Resnično jih imamo radi. Otroci s posebnimi potrebami nikakor niso nekakšno čudo ali kaj neobičajnega. Oni želijo enako, kot vsi drugi, da SO SPREJETI.

V znak mednarodnega dneva oseb z DOWNOVIM SINDROMOM vsakega 21. marca obujemo dve različni nogavici, kot simbolni znak podpore tem osebam. Oni nimajo idealnega para kromosomov, ampak so enkratni v svoji različnosti. Tian si je ta dan obul dve različni nogavici in odšel v šolo. Po končanem pouku je Tian prišel domov in skupaj sva šla na rokometni trening.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)