V mesecu februarju smo v 16 dneh pridelali 25,88 kg odpadkov, od tega 1,6 kg odpadkov in 6,8 kg neprevzetih živil dnevno.

Najslabše ste jedli ribe, namaze, pa tudi žemlje, bombete.

V primerjavi z mesecem novembrom smo imeli 40 kg odpadkov manj, od tega 48,4 % manj odpadkov pri malici.

Pri kosilu je bilo 554,4 kg odpadkov, torej približno 34,6 kg odpadkov dnevno.

V primerjavi z mesecem novembrom smo imeli dnevno 37,9 kg odpadkov, kar je 3,3 kg manj, v celem mesecu pa 70 kg odpadkov, kar je 8,7% manj odpadkov na dan kot v mesecu novembru.

Razlika med oddelkom, ki ima največ odpadkov (7. b), in tistim z najmanj odpadki (1, b) je 2,08 kg.

Nad 10 kg odpadkov in neprevzetih živil so zabeležili v 6. b, 7. a, 3. a in 7. b, najmanj pa v 1. b, 1. a, 5. a in 2. b, ki imajo zabeleženih manj kot 2,3 kg odpadkov oziroma neprevzetih živil.

V primerjavi s tehtanjem v mesecu novembru se je vrstni red oddelkov spremenil. 9. b in 8. b sta odnos do hrane spremenila. Najbolj moram pohvaliti 9. b, ki je prišel na seznam med oddelke, ki so zabeležili najmanj odpadkov in najmanj neprevzetih živil. 8. b je količino odpadkov sicer znižal, še vedno pa vrača preveč neprevzetih živil. Oddelek, kjer se količina odpadkov in neprevzetih živil ni bistveno spremenila, pa je 6. a, ki je zabeležil največjo količino odpadkov, in sicer 96,3 % več kot najboljši oddelek, 1. b. Med oddelki, v katerih se ni spremenil odnosa do hrane, sta še 7. a in 6. b. Več odpadkov kot v preteklosti pa sta zabeležila 4. b in 4. a.

Oddelki ste sicer sodelovali pri načrtovanju jedilnika za mesec februar, a rezultat se ni izboljšal. Sestava jedilnika torej ne more biti kriva za vašo neješčnost.

 

Nada Brezovar, organizatorka prehrane

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)