V torek, 6. 11. 2018, smo imeli učenci 4. razredov matične šole športni dan. Prvi del športnega dne je potekal v telovadnici.

Najprej smo se ogreli z različnimi igrami (Lev in tiger, Rakete, Barvno lovljenje in Volkovi in ovce), ki ne da imajo samo zanimiva imena, ampak se jih je bilo tudi zanimivo igrati. V krogu smo nadaljevali s štafeto z žogo. Na prvi pogled se je zdela precej lahka, a se je kaj kmalu izkazalo da temu ni tako, saj so nam igro dodobra otežile utrujene trebušne mišice.

Sledil je dvoboj v igri med štirimi ognji, ki smo jo popestrili z uporabo ogromne žoge, ki nam je otežila lovljenje in zbijanje. Po uspešnem boju smo se razdelili v skupine in tekmovali v štafetnih igrah. V parih smo tekli v obročih, sonožno poskakovali z žogo med nogami in z žogo v naročju hodili kot raki. Pri tem smo se zabavali o čemer je pričal glasen smeh, ki se je razlegal iz telovadnice. Na koncu pa smo se malce umirili, se preoblekli in skupaj ubrali pot proti bližnjemu igrišču.

Učiteljice so nam pripravile navodila za igre, ki so se jih igrali včasih (Divji mož,  Ristanc, Kdo se boji črnega moža, Tovarna Zlatorog, Gospodarja ni doma, Zemljo krast, Gumitvist, Lisička kaj rada ješ in druge). Nekatere izmed njih smo že poznali, druge pa smo se z veseljem naučili. Za vsako posebej smo skrbno prebrali navodila in pričeli z igro, pri kateri so se nam pridružili tudi učitelji in preverili ali se še sploh znajo igrati.

Na koncu smo se prijetno utrujeni vrnili v šolo in ugotovili, da nam je dan kar prehitro minil, saj smo, kot nam je na športnih dnevih prišlo že kar v navado, izjemno uživali.

Učenci in učiteljice 4. razredov

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)