Pomlad je v šoli čas raznih tekmovanj, tudi športnih. Še nedolgo tega smo zaključili z Vetrom v laseh, že smo morali določiti udeležence za vsakoletno druženje mladih na Zasavskem atletskem tekmovanju. V bistvu se je tekmovalnega dela obeh udeležila skoraj enaka skupina učencev, saj je nabor dobrih športnikov, se zdi, iz leta v leto manjši.

Zasavsko prvenstvo v atletiki ponuja vsako leto priložnost primerjanja rezultatov v tekih, skokih in metih in ker je disciplin toliko, nas vedno preseneti kdo, ki nenadejano (a zasluženo) domov prinese medaljo. Tokrat je bilo tako s skokom v višino, saj so naše učenke in učenci od štirih zlatih medalj osvojili kar tri… Sicer pa je to druženje športnikov vseh zvrsti, saj se obvladanje enega športa z lahkoto pokaže tudi v drugem.

Ekipo je tokrat sestavljalo 39 učenk in učencev v štirih kategorijah: mlajše deklice/dečki in starejše deklice/dečki. V ekipi pa so bile tudi tri pomočnice sodnika pri tekmovanju v vortex-u:

Mlajše učenke/učenci: Klara Celestina, Brina Eberl, Gaja Glažar, Anika Izgoršek, Neja Janc, Anja Jeran, Nina Kukić, Ula Meterc, Tinkara Pervinšek, Sara Vodlan, Luka Baš, Maj Bokal, Žan Bregar, Gal Gorišek, Nejc Kovač, Miha Strnišnik ter Žan Vozelj.

Starejše učenke/učenci: Anja Baš, Neža Celestina, Hana Fele, Lea Korica, Anja Leskovar, Ana Markelj, Ula Turk,Lucija Žerko, Benjamin Nurikić, Enej Groboljšek, Gal Klopčič, Urban Kovačič, Menard Žiga, Primož Oberč, Anže Prašnikar, Urban Rakovič, Luka Resnik, Adrian Sivec ter Jan Zupan. V vlogi pomočnic pri tekmovanju v vortex-u pa so bile Manca Pirc, Kaja Jeretina ter Hana Medved.

Med dobitniki medalj pa je treba omeniti: Gajo Glažar (1. mesto v skoku v višino in uvrstitev na državno tekmovanje), Nino Kukić (2. mesto v metu vortex-a), Tinkaro Pervinšek (3. mesto v teku na 600m), Ulo Turk ( 1. mesto v skoku v višino pri starejših učenkah), Leo Korica ( 2. mesto v skoku v daljino) predvsem pa dekliško štafeto 4x100m za borbenost in doseženo prvo mesto. Pri fantih pa so medalje osvojili: Luka Baš ( 1. mesto v teku na 60m), Žan Bregar ( 1. mesto v skoku v višino) ter Žiga Menard ( 3. meto v metu vortex-a).

Kot vsako leto smo se tudi letos domov vračali nasmejani neglede na doseženo mesto. Športno druženje je spet pokazalo, da obstajajo boljši načini pridobivanja novih znanstev od trenutno modnih E-povezovanj…

Milica Zupančič

Martin Koncilja

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 595 obiskov, današnjih obiskov 1)