Učenci, ki obiskujejo izbirne predmete s področja umetnosti in številni drugi učenci zadnje triade, ki jih te vsebine zanimajo, so se pretekli vikend udeležili ekskurzije na Dunaj. Na oglede so se temeljito pripravili v šoli.

Na dvodnevnem potovanju smo si ogledali galerijo Belvedere, ki je prepoznavna predvsem zaradi del avstrijskih mojstrov, med njimi je tudi Poljub Gustava Klimta, ki velja za eno od najbolj priljubljenih slik vseh časov. Naslednja postaja je bil obisk Umetnostno zgodovinskega muzeja (Kunsthistoriches Museum), ki hrani pomembne umetnine iz vse Evrope. Med drugim predmete iz starega Egipta, dela italijanskih, nizozemskih, nemških renesančnih in baročnih slikarjev in kiparjev vse do klasicizma, realizma in impresionizma. Izjemno!

S pomočjo naše vodičke Klavdije smo si na krožni vožnji z avtobusom in peš ogledali vse najpomembnejše znamenitosti, ki Dunaj uvrščajo med glavne kulturne prestolnice sveta. Med drugim stolnico sv. Štefana ter vas znamenitega arhitekta Friedensreicha Hundertwasserja.

Nedelja je bila namenjena obujanju preteklosti in nenavadni cesarici Elizabeti Bavarski – Sissi ter obisku enega od najstarejših živalskih vrtov v Evropi.

 

GALERIJA SLIK:

 

 

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)