V mesecu maju se na naši šoli zaključuje projekt Erasmus+ ‘For CLIL in Action’.

V novembru smo se tri učiteljice udeležile izobraževanja o CLIL metodi poučevanja (ang. Content and Language Integrated Learning) na Nizozemskem. Izobraževanje je potekalo na sedežu Anglia mreže v Roosendaalu. Obiskale smo osnovno šolo v Roosendaalu, srednjo šolo v Oudenboschu in univerzo v Middelburgu. Sodelovale smo  pri srečanju članic Anglie v Amersfortu, kjer smo se udeležile tudi CLIL delavnice pod vodstvom Rosie Tanner, ki je vodilna strokovnjakinja na področju CLIL metode na Nizozemskem.

V nadaljevanju šolskega leta smo učiteljice pripravile in izvedle nekaj učnih ur po metodi CLIL. Ana Markotić je izvedla ure na predmetni stopnji, Kristina Renko pri zgodovini v osmem in devetem razredu ter Vanja Guček pri različnih predmetih v prvem razredu.

Znanje, ki smo ga pridobile na izobraževanju smo prenesle tudi na ostale učitelje naše šole in jih spodbudile, da so nekateri učne ure po metodi CLIL izvedli tudi sami.

Učenci so izvedbo učnih ur v angleščini pri posameznih predmetih zelo dobro sprejeli. Med temi urami je bila njihova pozornost in motivacija za delo boljša, saj je bil takšen pouk za njih nekaj novega, neobičajnega.

O svojem delu smo pripravile tudi prispevek ki je bil objavljen na spletni strani Zasavec.net. in prispevek, ki bo objavljen v pedagoški reviji Educa.

http://www.zasavc.net/novica/zgodovina-po-anglesko/28348/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)