V sredo, 18. 4. 2018, smo petošolci izvedli dan šole. Odpravili smo se na Ostrež, ki leži na nadmorski višini 856 m.

Ob 8.00 smo se zbrali pred šolo, primerno oblečeni in obuti za pohod. Avtobus nas je odpeljal do Polšnika, kjer smo se mimo cerkve odpravili proti Ostrežu. Vreme nam je služilo, saj nam je bilo že ob začetku pohoda vroče, čeprav je malo pihljalo. Med potjo smo si ogledovali različne rastline, nabirali rožice za herbarij, zraven se nam je pa pridružil še prikupen psiček, ki nas je spremljal celo pot. Kmalu smo prispeli do vznožja hriba, kjer se je začel relief hitro vzpenjati. Ob vznožju hriba smo pojedli malico, se malo poveselili, nato pa »pot pod noge« strmo nadaljevali pot do vrha Ostreža. Končno nam je uspelo premagati strmino.

Zadovoljni smo se sprehodili okrog cerkvice na Ostrežu in malo počili. Ogledali smo si tudi okoliške hribe. Zelo dobro smo videli Kum.

Nato smo se na hitro odpravili nazaj do Polšnika, kjer nas je v gostilni Juvan že čakalo kosilo. Pojedli smo enolončnico, za posladek pa dobili še jabolčni zavitek.

Čas je hitro minil in čas je bil za odhod. Polni dobrih izkušenj in dobre volje smo se z avtobusom odpravili proti domu. Preživeli smo zelo lep dan, poln lepih doživetij.

GA

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)