V petek, 24. 11. 2017 smo drugošolci matične šole skupaj z učenci Podružnične šole Podkum izvedli dan šole. Naš cilj je bil lovski dom Klančiše, priljubljena izletniška točka Zagorjanov, ki leži v bližini gradu Gamberg v Zavinah.

Jutro je bilo hladno. Dobro oblečeni in obuti smo se zjutraj zbrali v šoli. Vedeli smo, da nas čaka dolga in naporna pot, zato smo se hitro odpravili. Pot se je strmo dvigovala mimo pokopališča do Gorice in naprej po asfaltni cesti do Vin, kjer smo pri kapelici zavili desno na utrjeno gozdno pot, ki nas je po približno dvajsetih minutah pripeljala do križa na vrhu. Med hojo smo opazovali naravo, ki je že dobila jesenske barve, prvo odpadlo listje pa nam je šumelo pod nogami. Po prihodu iz gozda nas je pot popeljala do prvih hiš. Pred eno od hiš smo zaman v vodi iskali zlate ribice, ki so običajno plavale v koritu. Nadaljevanje poti se je vilo med hišami, potem pa nas je čakal še zadnji strm klanec.

Utrujeni, vendar zadovoljni, da smo uspeli, smo prišli do cilja. Oskrbnika lovskega doma, g. Roman in Mitja Žerko sta nas prijazno sprejela. Bili smo že lačni, zato sta nas kot dobra gostitelja, pogostila z bogračem, gobovo juho in jabolčnim zavitkom. Potem, ko smo se najedli, smo nekateri uživali na svežem zraku v prelepem razgledu po bližnji okolici, spet drugi smo se lovili po travniku, navdušeni igralci nogometa smo brcali žogo, nekateri smo se igrali za kozolcem na igralih, spet drugi pa raziskovali lesen sod in obronek gozda.

Čas je hitro mineval in bližal se je čas za odhod. Še zadnjič smo se ozrli v dolino, ki je bila obsijana s soncem, nato pa po isti poti odšli nazaj do šole. Preživeli smo lep dan, poln dogodivščin.

Priloga:  7. samopostrežna malica – KLANČIŠE  (.pptx predstavitev)

 

JEDILNIK 20. 3. 2018

GLAVNA JED

Bograč, gobova juha, jabolčni zavitek

mlečni kaša iz mleka kmetije Ule

sir demeter kmetije Sešlar

štručke iz različne moke

alternativna malica: maslo, med, marmelada, koruzni, ovseni, pšenični kosmiči

SADJE

Ananas, jagode, jabolka, mandarine, banane

ZELENJAVA

Češnjev paradižnik, solata, korenje

NAPITKI

jabolčni sok  100%, pomarančni sok 100%, ananasov sok 100%, borovničev nektar

voda, mleko

Alergeni L, G

 

GALERIJA SLIK IZ MALICE:

GALERIJA SLIK IZ POHODA:

(Skupno 383 obiskov, današnjih obiskov 1)