Moravče se skrivajo v dolini, obdani z gozdnatimi hribi. Na enem izmed njih, boste našli enega najmlajših Planinskih domov pri nas – Planinski dom Ušte Žerenk. Ta je znan po čudovitem razgledu na Moravče in Kamniško Savinjske Alpe. Planinski dom Ušte Žernek so odprli leta 2013. Nahaja pa se na nadmorski višini 658m.

24. novembra smo se proti Moravčam z avtobusom odpeljali četrtošolci matične šole in tretješolci ter četrtošolci Podružnične šole Podkum. Ko smo prispeli, smo se v spremstvu gorskega vodnika, podali na dobro označeno pot proti planinskemu domu. Čakala nas je naporna gozdna pot, saj je bilo po tleh ogromno listja. Med hojo smo lahko opazovali listavce, predvsem bukev in hrast. Hodili smo dobro uro in kmalu se nam je odprl pogled na Planinski dom Ušte Žerenk.

Že precej lačni smo se hitro odpravili v dom, kjer so nas postregli z vročim čajem in s pico margarito ali klasik, ki je bila zelo okusna. Lastnica nam je po jedi povedala, da nudijo tudi različne jedi na žlico, različne vrste mesa, juhe, zavitke in še bi lahko naštevali. Izvedeli smo tudi, da se v bližini doma nahaja tudi prava kraška jama. Imenuje se Osoletova jama, ki je dolga 260 metrov. Na bližnji Osoletovi kmetiji, pa lahko obiskovalci jahajo konje. Čakala nas je le še vrnitev domov in s prijetnimi vtisi smo zaključili prelep izlet.

Priloga: Planinski dom Ušte Žerenk (.pptx)

Jedilnik 28.2.2018

Glavne jedi

Gostišče Ušte je postreglo četrtošolcem pico margarita, pico s salamo

Mlečna prosena kaša

Alternativna malica: kosmiči, mleko, med, marmelada, maslo

Sadje in zelenjava

Jagode, jabolko, banane, mandarine

Solata, rukola, korenje, češnjev paradižnik

Napitek

Čaj, mleko, sadni 100% sokovi, voda

 

 GALERIJA SLIK:

 

 

 

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)