V soboto, 7. 10. 2017, smo imeli 2. planinski izlet. Pričakalo nas je razmeroma hladno in megleno jutro. Tokrat smo se odpravili na srečanje mladih planincev, ki je potekalo na Jančah. Na izlet je bilo prijavljenih kar 74 učencev. Iz naše šole se jih je udeležilo 26. Zbrali smo se ob 8.00 uri na železniški postaji v Zagorju, saj smo se do Jevnice, našega izhodišča, peljali z vlakom. Pot se je začela skozi naselje, nato smo nekaj časa hodili ob robu gozda, nekaj časa skozi gozd, malo pod vrhom pa je pot potekala po cesti. Razgled ob vzpenjanju nam je zastirala gosta megla. Malo pod vrhom pa se je le ta razkadila in odprl se nam je čudovit pogled na okoliške hribe, v daljavi pa so bile vidne gore.

Ko smo prispeli na cilj, smo si izbrali svoj prostor na travniku, nato pa so učenci sodelovali v različnih igrah. Delo je potekalo po skupinah. V eni skupini so morali postaviti šotor, v drugi skupini so zavezovali različne vozle, v tretji skupini so se spuščali po toboganu, v četrti skupini pa jih je reševalec gorske reševalne službe pripel na jeklenico, po kateri so se spustili na tla. Učenci so neizmerno uživali pri izvajanju nalog, saj so za vsako opravljeno nalogo dobili žig in s štirimi zbranimi žigi so si prislužili palačinko. Nekateri učenci so bili pri zbiranju žigov zelo uspešni in so pojedli kar nekaj palačink, drugim pa palačinke niso predstavljale dodatne motivacije.

Ob 13.30 smo se počasi odpravili nazaj proti našemu izhodišču. Ker smo imeli za povratek dovolj časa, so učenci med vračanjem nabirali kostanj, nekateri pa so se usedli na travnik in se nastavljali toplim jesenskim sončnim žarkom.

Ob 16.00 smo bili pripravljeni za vstop na vlak, s katerim smo se peljali do Zagorja. Prispeli smo ob 16.30 in tako se je uspešno zaključil tudi 2. planinski izlet.

 

mentorica Simona Grobin

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)