Na šoli Podkum se je v danes zgodilo nekaj neverjetnega!!!

V četrtek smo imeli Narobe dan! In pravo, pravcato tekmovanje v tem, kdo se bo napravil bolj narobe. Tako smo imeli na glavah hlače, na ušesih nogavice, okoli vratu pa pajkice. Zmagovalci smo bili kar vsi, ker smo bili vsi čisto narobe.

Potem pa…

Kar naenkrat smo ugotovili, da je učiteljica Sara izginila. Puufff… in ni je bilo več. Nikjer je nismo našli. Preiskali smo učilnice, kabinet, zbornico, jo klicali na ves glas… Nič.

Potem pa je eden od učencev zaslišal šumenje in šelestenje in hihitanje. Skoraj prepričani smo, da je drugi videl zeleno nogo.

In tako smo našli pismo:

Dragi učenci,

smo škratje Dolgobradci in SPET smo se vrnili na vašo šolo. Nekateri nas že poznate, za druge pa:

Mi, škratki se na skrivaj potikamo po vaši šoli. Včasih se skrijemo v torbice, v omarice z zvezki (v vaši telovadni opremi je taaaako luštno!), kdaj koga požgečkamo po rebrcih ali po velikem prstu na nogi. Zaradi vas smo se naučili šteti, brati in pisati. Z vami na ves glas pojemo, igramo košarko (da boste vedeli, zakaj gre žoga včasih čisto po svoje) in vam pomagamo razmetati igračke, juhej.

Tako je bilo vse do danes. Danes pa se je zgodilo nekaj nepredvidljivega. Naš škratek Prahek se je igral s svojim čarobnim prahom. Tako je po nesreči začaral škrata Cmočka, da se je zaljubil v vašo novo učiteljico Saro. Zdaj revček kar naprej sanjari o njej, posluša njen glas in je ob tem ves bebav. Naokoli hodi zmešan kot kura. Prisegel je, da sliši travo rasti. In tako se je odločil, da bo učiteljico ugrabil. Ja, prav ste slišali. Učiteljico Saro je ugrabil!

Zdaj želi, da mu prepeva, praži česen in češe njegovo brado. Pa žgečkati ga mora po podplatih. Ob tem vam moramo povedati, da si škratje ne umivamo nog vsak dan. Niti vsak teden ne….

Ampak, pozor! Škratek Prahek pravi, da pozna rešitev. Če vam v 45 minutah uspe najti učiteljico Saro, bo urok prekinjen in učiteljica bo rešena!!! Prav tako pa ubogi Cmokček. Saj ju boste rešili, kajne?

Pot ni najlažja. Uspeli boste samo, če ste res predani, pogumni in vztrajni! A ste?!? Do učiteljice Sare vas bo vodilo veliko nalog, kjer boste morali uporabiti vse svoje detektivske, športne, gibalne in vse ostale sposobnosti. Pa še poiskati jih boste morali! In pri vseh se morate sto procentno potruditi!!! Sicer ne bo delovalo.

Boste zmogli?!?

Mi držimo pesti za vas!!!

Prva naloga pa vas že čaka tam, kjer v klopeh sedite in se veliko učite.

Škratje Dolgobradci

Lahko si mislite, da nas je malo zadela kap! Trudili smo se, da bi našli te male škratke, a jih ni bilo nikjer videti. Tako nam ni ostalo drugega, kot da se lotimo nalog. In učenci so bili res pravi carji! V pravem času so opravili vse naloge. Rešili težke mislne orehe, tekali po dvorišču, se spreminjali v živali, našli rešitev rebusov, ugank, celo poštevanko!

Bilo je vredno! Učiteljico Saro smo našli v kolesarnici, kjer je pražila česen. Ni bila preveč prestrašena, saj je trdila, da je Cmokči zelo prijazen škratek, če bi le ne bi tako smrdel po česnu. A vseeno nas je bila zelo vesela.

Škratki pa so ob njej pustili še tole pisemce.

Dragi mulci,

USPELO VAM JE! UROK JE KONČAN!

 

Cmokči se je vrnil nazaj in sploh ni vedel, da se je kaj zgodilo. Postregli smo mu s češpljevimi cmoki, z dodatkom česna, seveda, pa se je hitro spravil k sebi.

Vi pa ste dokazali, da ste super heroji in pametne glavice! In to, da se znajdete v vseh strašnih in težkih situacijah!

 

In veste, kaj ste še dokazali? Da imate radi svojo učiteljico. Saj ste se TAKO POGUMNO borili zanjo!

 

Vam izdamo še eno skrivnost? Ali sploh veste, da je danes prav poseben dan? Dan učiteljev? Učiteljica Sara vam bo sigurno za vedno hvaležna, ker ste jo rešili in se bo tega dne spominjala z radostjo v srcu. Fejst jo pocrkljajte, spomnite pa se tudi na druge učiteljice, ki so vam pomagale, ki vas imajo rade in vedno skrbijo za vas. Na vas mislijo tudi takrat, ko so doma in kuhajo kosilo.

 

Lahko jih malo potiškate, narišete kakšno risbico ali poveste kaj lepega.

 

Veseli smo, da vam je uspelo! Zelo smo ponosni na vas.

Dragi mulci… res ste carji!

Se vidimo… v vaših torbicah, juhej! Prosimo, da v njih ne puščate smrdljivih copat. J

Škratje Dolgobradci

Nina Jelen

 

Priloga: škratje Dolgobradci ugrabili učiteljico

GALERIJA SLIK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)