Šesto srečanje PŠ je potekalo v Polšniku. Udeležilo se ga je 7 PŠ – Dole, Svibno, Podkum, Dobovec, Sava, Čemšenik, Polšnik.

Po uvodnem pozdravu vodje PŠ Polšnik, Katarine Juvan in petju pesmi  Življenje je lepo, so učenci v telovadnici šole sestavljali lesene avtomobilčke, kombije, kozolce, ptičje hišice  in letala. Po trije učenci vsake podružnice pa so medtem  posadili vsak svoje drevo.  Učenci PŠ Čemšenik so posadili češnjo.

Na srečanje je bil povabljen predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, ki se ga je tudi udeležil.  Uvodnem pozdravu predsednika in  udeležencev prireditve je sledil kulturni program otrok vrtca in PŠ Polšnik.

Sledil je podpis resolucije o nadaljevanju in širitvi delovanja PŠ. Z resolucijo se obvezujemo, da bomo o zavedanju pomembnosti PŠ za podeželje in za vseživljenjsko učenje ter medgeneracijsko druženje s skupnimi močmi ohranjali in razvijali delo PŠ v vseh pogledih trajnostnega razvoja.

Na šolskem dvorišču smo naredili skupno fotografijo, nato pa je gospod predsednik posadil lipo. Otrokom je razdelil nekaj avtogramov, potem pa se je od nas poslovil.

Polni lepih vtisov smo se tik pred dežjem vkrcali na avtobus in odpeljali v Čemšenik.

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)