Tako kot že dve leti doslej, smo tudi letos našim učencem, ki obiskujejo programe izbirnih športov ŠSP, ŠZZ ter NIP šport, ponudili tudi obisk zagorskega kegljišča. Vodja mladih selekcij Vid Ojstršek nam je spet podal osnovne informacije o kegljanju, učenci pa so imeli poleg tega možnost narediti nekaj metov. In ker je šport najlažje spoznati skozi tekmovanje, smo obisk kegljišča izkoristili kot obliko šolskega tekmovanja. Učenci so imeli na voljo trideset metov »v polno«, na podlagi teh rezultatov pa so se razvrstili v štiri kategorije: mlajše in starejše deklice ter mlajši in starejši dečki.

Skupino najboljših smo nato v soboto, 8. aprila povabili na občinsko/regijsko tekmovanje, ki je prav tako potekalo na zagorskem kegljišču (na regijskem tekmovanju so zaradi neudeležbe ostalih zasavskih šol nastopali le učenci OŠ Ivana Kavčiča, OŠ Toneta Okrogarja ter naše šole). Vsi naši nastopajoči učenci so izboljšali svoje dotedanje rezultate, štirim ( Juliji Maurer, Nejcu Kovaču, Niku Šeraku ter Lovru Kortniku) pa se je posrečila uvrstitev na državno prvenstvo v Celju.

Kar 79 učenk in učencev se je pomerilo med seboj v štirih kategorijah (ločeno učenke in učenci ter mlajši in starejši) v 60 metih »na polno«. Že kmalu se je videlo, kateri od sodelujočih se s tem športom ukvarja »zares«, kdo pa se je na tekmovanje uvrstil podobno kot naši učenci: meti pri prvih so bili močni in točni, predvsem pa zanesljivi, pri drugih pa je še vedno kakšna krogla odtavala v »kanal«. To se je seveda odražalo tudi v rezultatih, saj so imeli slabši tudi za več kot sto podrtih kegljev manj kot boljši.

Seveda našim učencem ni uspel preboj med boljše, saj je jasno, da uspeh v vsakem športu zavisi predvsem od vloženega dela, naši tekmovalci pa so se s kegljanjem srečali v najboljšem primeru petkrat. Niso pa bili zadnji: Julija je zasedla 14. mesto(med 17 tekmujočimi v njeni kategoriji), Lovro, Nejc in Nik pa so se razporedili med 15. in 17. mestom (med 20 tekmovalci). Za njih je bila to predvsem dobrodošla izkušnja, mogoče pa komu tudi motiv, da bi se s tem zanimivim športom srečeval pogosteje.

 

Martin Koncilja

     GALERIJA SLIK:

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)