16.11.2016 je bila skupna tiskovna konferenca pred začetkom naše letošnje aktivnosti v okviru projektov Kuhna pa to in Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Projekta je organizirala Vlada RS v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kraj tiskovne konference: konferenčna dvorana v 1. nadstropju Slovenskega etnografskega muzeja (Metelkova ulica 2, Ljubljana).

Tradicionalni slovenski zajtrk

Pripravili smo dve vrsti obloženega kruhka s sestavinami tradicionalnega zajtrka lokalnih proizvajalcev. Prvi obloženi kruhek je bil sestavljen iz masla kmetije Sešlar z Izlak, naribane črne redkvice ter medu čebelarja Ivana Sopotnika iz Zagorja. Drugi kruhek pa je bil iz ajdove moke z orehi, namazan je bil z maslom ter domačim namazom iz jedilne čokolade ter medu. Poleg tega smo imeli »Popertnik« po receptu gospe Rože Brezovar, 85-letne gospodinje iz Zagorja, ter »Ajdov fosen« s prilogami, kot so kisla smetana, skuta in maslo. Vse sestavine so bile iz kmetije Sešlar z Izlak.

Učenci so imeli intervju z novinarji POP TV, Radiom Ognjišče in Valom 202.

 

Mentorica

Nada Brezovar

 

Oglejte si zanimive povezave, kje vse so se pojavili naši mladi kuharji:

Spletna stran KUHNAPATO

Spletna stran in prispevek na 24UR

Spletna stran INISTRSTVA ZA ZDRAVJE

Radio Ognjišče, Dijaška oddaja “O zdravi hrani” (1.12.2016)

 

Mentorica

Nada Brezovar

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)