16.11.2016 je bila skupna tiskovna konferenca pred začetkom naše letošnje aktivnosti v okviru projektov Kuhna pa to in Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Projekta je organizirala Vlada RS v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Kraj tiskovne konference: konferenčna dvorana v 1. nadstropju Slovenskega etnografskega muzeja (Metelkova ulica 2, Ljubljana).
Tradicionalni slovenski zajtrk
Pripravili smo dve vrsti obloženega kruhka s sestavinami tradicionalnega zajtrka lokalnih proizvajalcev. Prvi obloženi kruhek je bil sestavljen iz masla kmetije Sešlar z Izlak, naribane črne redkvice ter medu čebelarja Ivana Sopotnika iz Zagorja. Drugi kruhek pa je bil iz ajdove moke z orehi, namazan je bil z maslom ter domačim namazom iz jedilne čokolade ter medu. Poleg tega smo imeli »Popertnik« po receptu gospe Rože Brezovar, 85-letne gospodinje iz Zagorja, ter »Ajdov fosen« s prilogami, kot so kisla smetana, skuta in maslo. Vse sestavine so bile iz kmetije Sešlar z Izlak.
Učenci so imeli intervju z novinarji POP TV, Radiom Ognjišče in Valom 202.
Mentorica
Nada Brezovar
Oglejte si zanimive povezave, kje vse so se pojavili naši mladi kuharji:
Spletna stran in prispevek na 24UR
Spletna stran INISTRSTVA ZA ZDRAVJE
Radio Ognjišče, Dijaška oddaja “O zdravi hrani” (1.12.2016)
Mentorica
Nada Brezovar