Tehniški muzej Slovenije v Bistri

V četrtek, 24. novembra, smo bili petošolci v Tehniškem muzeju Slovenije, v Bistri pri Vrhniki. Skozi muzejske zbirke in prostore sta naju vodili vodički dnevnih centrov CŠOD, Mojca in Andreja.         .

Sprehodili smo se skozi prometni, tekstilni, gozdarski, lesarski, lovski in kmetijski oddelek. Največ časa smo posvetili prometnemu oddelku, saj letos opravljamo kolesarski izpit, in tekstilnemu oddelku, ker se bomo o izdelovanju tekstilnih izdelkov učili pri gospodinjstvu. Na prometnem oddelku smo si ogledali razstavljene avtomobile od izuma bencinskega motorja. Avtomobili so v treh dvoranah: najstarejši avtomobili,  protokolarna vozila in avtomobili 2. polovice 20. stol. Predstavljena je tudi zgodovina bicikla, motornega  dvokolesa, tramvaj, avtomehanična delavnica in prodaja bencina. Na tekstilnem oddelku smo videli surovine za vlakna, ročne naprave in stroje za izdelavo niti, pletenin in tkanin ter oblačil.

Izvedeli smo zanimive stvari. Veliko vsebin smo lahko povezali tudi z učnimi vsebinami, ki se jih učimo pri naravoslovju in družbi.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)