Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Letošnja tema se je glasila Svet, v katerem želim živeti. Na naši šoli smo si dneve popestrili z različnimi dejavnostmi.

Preizkusili smo se v dramatizaciji Mojce Pokrajculje, že naslednji dan pa smo se odpravili v center našega mesta, na sprejem prvošolcev.

Sprejem prvošolcev v skupnost učencev je dogodek, ki poteka v Tednu otroka in ga organizirata Društvo prijateljev mladine in Občina Zagorje ob Savi. Odpravili smo se v Delavski dom Zagorje, kjer smo se srečali z ostalimi prvošolci v naši občini. Skupaj smo prisluhnili prijaznim besedam našega župana, gospoda Matjaža Švagana, si ogledali nastop učencev Glasbene šole Zagorje in uživali v predstavi Dimnikarček v izvedbi Gledališča Pravljičarna. Po kulturnem programu je sledila pogostitev in vrnitev v šolo. V šoli sta nas nagovorila še predstavnik in namestnik šolske skupnosti, vsak učenec pa je za darilo prejel knjižno kazalo.

V tem tednu smo imeli na obisku tudi gasilce PGD Zagorje, ki so nam na zanimiv in poučen način predstavili svoje delo, svoje poslanstvo. Lahko smo zlezli v njihovo vozilo in z njihovim dovoljenjem smo lahko tudi malo »gasili«.

Iz nabranih jesenskih listov in plodov smo izdelali jesensko dekoracijo. Pri ustvarjanju smo neizmerno uživali. Ob vsem dogajanju pa smo si privoščili tudi nekaj časa za igro in si tako ustvarili svet, v katerem bi zagotovo želel živeti vsak otrok.

Učenci in učiteljice

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)