V soboto, 1. oktobra, smo izvedli 1. planinski izlet v novem šolskem letu. Zaznamovalo ga je rekordno število udeležencev z naše šole, in sicer 41. A ta številka pohodnikov na Boč še ni dokončna, saj so se nam pridružili tudi vrstniki z Okrogarjeve in Kavčičeve šole. Bila je prava invazija mladih zagorskih planincev na »štajerski Triglav«.

Vreme je bilo kot naročeno, temperature bolj poletne kot jesenske. Izhodišče našega pohoda je bila Kostrivnica, kjer se je vodnikoma Ani in Dejanu pri vodenju mladih pohodnikov pridružila še domača vodnica Darinka. Pred vzponom na Boč smo se še malo okrepčali nato pa smo se odpravili na pot. Pot je bila razmeroma prijetna, tu in tam je bila hoja v hrib nekoliko težja, vendar so jo tako devetošolci kot tudi najmlajši, drugošolci, uspešno premagovali. Vmes smo imeli nekaj krajših postankov za požirek vode. Ker je bilo število udeležencev tako veliko, smo se, pred zadnjim delom poti do planinskega doma, razdelili v dve skupini. Starejši pohodniki so pot nadaljevali z vodnikom Dejanom, ta skupina se je povzpela do stolpa. Z mlajšimi pohodniki pa smo se odpravili do planinskega doma na Boču. Tam smo si malo odpočili, pojedli preostanek malice, nekateri so si v dnevnike odtisnili žig z imenom planinskega doma in nadmorsko višino ter se nato počasi odpravili do planinske koče Velikonočnice. Pri planinski koči Velikonočnici so imeli mlajši pohodniki nekoliko daljši počitek, ki so ga izkoristili za igro na travniku, nekateri so igrali nogomet ter se gugali na gugalnicah. Počakali smo starejše pohodnike, ki so šli do stolpa, da so prišli nazaj, nato pa smo se skupaj odpravili v dolino.

Pot navzdol je bila prijetna, manj naporna in zato tudi nekoliko hitrejša. Hodili smo približno 4 ure. Ko smo prišli do avtobusa, smo se pripravili na odhod proti Zagorju. Nekateri mlajši pohodniki so vožnjo izkoristili za spanec drugi pa so se pogovarjali. Ob 16.00 uri smo se vrnili v Zagorje, kjer so najmlajše pohodnike že čakali starši. Tako je bil prvi planinski izlet uspešno zaključen.

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)