Če si moj prijatelj,

me kliči Pika Nogavička,

pike mam na nosku,

a nogavičke na nogah…

 

Učenci PŠ Čemšenik so se v torek, 20. 09. 2016 malo pred osmo uro zbrali pred šolo in se skupaj z učiteljicama odpeljali proti Velenju. Obiskali so Pikin festival, ki so ga organizatorji odlično pripravili že sedemindvajsetič, glavna tema festivala pa je: Sam svoj mojster.

Že na avtobusu so pozorno prisluhnili predstavitvi poteka  kulturnega dne in kratki obnovi Pikine zgodbe (ki jo nekateri učenci že zelo dobro poznajo). Prav vsi pa so nestrpno pričakovali napete dogodivščine s Piko Nogavičko.

Ob prihodu na prireditveni prostor jih je že čakala vodnica Pika Katja. Za lažje prepoznavanje med množico otrok, so dobili simpatično ime: Katjine bolhe.

Najprej si je bilo potrebno natančno ogledati gusarsko ladjo, nato so nam prijazni gasilci razkazali svoja vozila in opremo. Ker so med učenci tudi že pravi gasilci, so se z gasilsko cevjo in z »gašenjem«, zelo uspešno preizkusili tudi sami.

Vsak učenec je dobil tudi Pikin zemljevid in potni list, s katerim so nato »potovali« po različnih prizoriščih, ustvarjali v zelo domiselnih delavnicah in zbirali žige. Še posebej jim je bila všeč »A JE TO« delavnica.

Seveda brez izdatne malice ne gre, zato je Pika Katja svoje »bolhe« pospremila v Pikino počivalnico, kjer so se okrepčali in se pripravili za odhod v kulturni dom, kjer so si ogledali odlično predstavo z naslovom: Žaba Greta.

Pikin festival je bil za vse res nepozabno doživetje. Kar tako, mimogrede, so se deklicam narisale pegice na obraz, v fantih pa se je prebudil neustrašni gusarski raziskovalni pogum. Pika jim je pričarala zanimiva presenečenja, doživeli in spoznali so veliko novega. V mojstrskih delavnicah so kalili svoje veščine, ustvarjali in izdelovali zanimive izdelke, se igrali in pri tem neizmerno uživali.

 GALERIJA SLIK:

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)