September pomeni začetek vseh s šolo povezanih dejavnosti, tudi športnih. Večina šol hiti z organiziranjem prvih športnih dni: nekateri gredo na bazen, drugi na pohode,  naši učenke in učenci pa se pomerijo na tradicionalnem jesenskem krosu(1. do 6.razred) in od lani orientacijskem pohodu(7. do 9. razred). Učencem matične šole se pridružijo tudi učenci obeh podružničnih, tako, da je parkirišče v Evroparku, kjer se vse skupaj odvija, skoraj premajhno za vse migajoče in tekajoče…

Kros je bil, kot je bilo pričakovati, sodelujočim kot vsako leto vzrok velikega razburjenja: za nekatere zaradi tekmovalnega naboja, drugim, ker niso vedeli ali so sploh sposobni preteči 500 (1000)m. Bili smo priča res pravemu tekmovanju in vsak štart je minil ob burnem navijanju. Še posebej velikega aplavza so bili deležni prvošolci, ki so se s krosom srečali prvič in komaj čakali, da prehitijo svoje učiteljice, ki so jih spremile na progo.

Orientacijski pohod je imel podobno obliko kot lansko leto: pot po opisani (neznani) trasi z vmesnimi nalogami iz orientacije in prve pomoči. In tudi tokrat smo načrtovali cilj  pohoda (ki je peljal po zahodnih obronkih Zagorja) v cilju krosa. V približno dveh urah so učenci prehodili pot in bolj ali manj uspešno rešili zadane naloge. Ker tudi tokrat(tako kot lansko leto) ni bilo kakšnih posebnih pripomb na težavnost poti sklepam, da je bila odločitev o zamenjavi krosa z pohodom pravilna in da bo pohod postal stalnica v ponudbi športnih dni.

Martin Koncilja

PRILOGA: Rezultati orientacijskega pohoda

GALERIJA SLIK:

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)