Branje je zelo pomembno v življenju. Učimo se ga že v prvem razredu osnovne šole. Z njim širimo besedni zaklad in se naučimo  veliko novih stvari. Branje pomaga tudi pri koncentraciji in bistrenju misli.

Lansko leto, natančneje 2. novembra 2015, smo začeli z bralnim klubom. Dobivali smo se približno enkrat na mesec. Največkrat ob ponedeljkih, predhodno uro. Učiteljica nam je še pred začetkom v spletno učilnico naložila seznam knjig, ki so vsaj malo povezane z zgodovino oziroma aktualnimi problemi: Max, Skrivnost Gabijine omarice, Jonathan Livingston Galeb, V morju so krokodili, Iran se prebuja, Srebrni osliček … in še mnogo drugih.

Naše srečanje je potekalo približno takole: v šolo smo prišli predhodno uro v učilnico zgodovine, kamor nam je učiteljica vedno prinesla čaj in piškote. Potem pa smo se preprosto samo pogovarjali o knjigah. Najprej smo povedali, katero knjigo smo prebrali, nato pa smo se o tisti knjigi pogovarjali. In tako je potekalo vseh naših 15 srečanj. Med urami smo se zabavali, izvedeli kaj novega in postajali vedno boljši prijatelji.

 

Bralec živi tisoč življenj, preden umre.

Človek, ki pa nikoli ne bere, živi samo enega.

 

                                                                                                                      Petra Kuder

vse

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)