Tudi letošnja šolska tekmovanja v kegljanju so se minuli petek zaključila s finalom v CeljuKEGLANJE012. Te  prireditve se že drugo leto zapored udeležujemo s tekmovalno ekipo zaradi dobrega sodelovanja z vodjem kegljaškega športa v Zagorju Vidom Ojstrškom. Učenci naše šole, ki v popoldanskem času resneje »podirajo keglje«, so se morali vključiti v nižje ravni tekmovanja (šolsko, občinsko in regijsko), zato sva se z učiteljico Mili Zupančič odločila kegljanje vključiti v ponudbo izbirnih športov na naši šoli ter tako pridobiti še kakšnega učenca z mirno roko, ki bi se lahko primerjal z najboljšimi. Tako so poleg Tinkare Butara, Žive Stegenšek ter Adriana Sivca na občinskem in regijskem tekmovanju do medalj in s tem povabila na državno tekmovanje prišli še Zala Rozina, Lea Čebin, Žiga Menard ter Gal Klopčič. Seveda tisti, ki kegljanja ne trenirajo,na tem prvenstvu niso mogli upati na ponovitev dobrih uvrstitev prejšnjih tekmovanj, je bila pa to za njih zagotovo zanimiva izkušnja.

Prvenstvo v Celju je gostilo kar 98 učenk in učencev iz vse Slovenije, razdeljeni pa so bili v štiri kategorije: deklice in dečki letnika 2001-2002 ter deklice in dečki letnika 2003-2004. V vsaki kategoriji je nastopilo med 23 do 27 tekmovalcev, na voljo pa so imeli 60 metov »v polno«. Tudi tokrat so bili zagorski tekmovalci uspešni, saj sta tako Lea Drnovšek (OŠ Tone Okrogar) kot Adrian Sivec vsak v svoji kategoriji zasedla drugo mesto. Uvrstitve ostalih učencev naše šole pa so bile : Tinkara Butara 7., Stegenšek Živa 14., Gal Klopčič 17., Žiga Menard 18. in Lea Čebin 23. mesto ( Zala Rozina se tekmovanja zaradi drugih športnih obveznosti žal ni mogla udeležiti).

Čeprav kegljanje ni šport, ki bi imelo velik sloves in popularnost in na tekmah ni veliko gledalcev in navijačev, je pa za uspehe prav tako kot pri vseh ostalih športih potrebno vložiti veliko truda in žrtvovati marsikatero uro prostega časa. In če je trud poplačan z dobro uvrstitvijo ali celo medaljo, v trenutku izgine vsa razlika med popularnim oziroma manj popularnim športom. Če si dober, si dober…

Martin Koncilja  

GALERIJA SLIK:

 

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)